SMRT DEVOJČICE (9) IZ BELE CRKVE JE MISTERIJA! Igrala se na ulici, bila je živahna, a kad je došla kući povraćala! A onda su se razbolela i njena braća!
Foto: Shutterstock

istraga

SMRT DEVOJČICE (9) IZ BELE CRKVE JE MISTERIJA! Igrala se na ulici, bila je živahna, a kad je došla kući povraćala! A onda su se razbolela i njena braća!

Crna Hronika -

Nakon što je M. B. iz sela Kajtasovo umrla pod nerazjašnjenim okolnostima, a dvojica dečaka iz iste porodice završila u bolnici, tužilaštvo u Pančevu naložilo da se obavi obdukcija

Devetogodišnja M. B. iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve preminula je u nedelju u bolnici jer joj je dan ranije pozlilo kad se vratila kući, a kako nezvanično saznajemo, nakon što su se od istih simptoma razbolela i braća devojčice, tužilaštvo je naložilo obdukciju.

Devojčica je, prema saznanjima Kurira, dobila visoku temperaturu, počela da povraća, a još dva njena brata hospitalizovana su u jednoj beogradskoj bolnici.

- Dete se igralo na ulici i došlo kući, gde je odjednom pala. Roditelji su videli da ima temperaturu, a počela je i da povraća i dobila dijareju. Ona je momentalno prebačena u bolnicu, ali je tamo posle jednog dana preminula - kaže izvor Kurira upućen u istragu.

S obzirom na iznenadnu smrt devetogodišnjakinje i bolest druga dva deteta iz ove kuće, tužilaštvo je naložilo obdukciju.

- Trebalo bi da se utvrdi od čega se dete razbolelo, kao i da li je možda eventualno otrovano nečim ili je negde dobilo neki virus. Smrt devojčice je prava misterija - dodao je izvor Kurira.

Kako kažu komšije iz Kajtasova, reč je o porodici koja je veoma lošeg materijalnog stanja, a roditelji male M. B. imaju još šestoro dece.

- Ona je bila jedina devojčica, ima šestoro braće, od kojih najstariji ima 18, a najmlađi šest godina, baš je nedavno krenuo u vrtić. Roditelji su jako siromašni, primaju socijalnu pomoć, ali se trude da o deci brinu najbolje što mogu - pričaju komšije.

Oni dodaju da su nesrećnu devojčicu u subotu videli na ulici.

- Igrala se s drugom decom tog dana, bila je veoma živahna, ranije nikad nije bila bolesna. Kad su je odveli u bolnicu, razbolela su se i njena braća i njih su prebacili za Beograd. Mnogo smo potreseni, bukvalno ne možemo da poverujemo šta se dogodilo i da je više nećemo videti - kaže jedan meštanin.

Majka pala u nesvest Roditelji očajni zbog tragedije

Kako Kurir saznaje od komšija nesrećne porodice, roditelji M. B. teško su podneli smrt ćerke. - Kad su saznali da su ostali bez miljenice, roditelji su gotovo poludeli od bola. Viđamo ih kako idu po ulici, u šoku su i ne dolaze sebi. Kažu da se majka onesvestila kad su joj saopštili da je devojčica umrla - dodao je naš sagovornik.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track