Najnovije vesti

ADVOKAT OPTUŽENIH TRAŽI: Tužioca saslušati kao svedoka!
Foto: Zorana Jevtić

slučaj ćuruvija

ADVOKAT OPTUŽENIH TRAŽI: Tužioca saslušati kao svedoka!

Crna Hronika

Branilac nekadašnjih funkcionera Državne bezbednosti Milana Radonjića i Ratka Romića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, zatražila je izuzeće zamenika tužioca u postupku koji se protiv njih vodi zbog optužbi da su učestvovali u ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije u aprilu 1999, pošto je predložila da on bude saslušan kao svedok pred većem Specijalnog suda.

 

Slavko Ćuruvija
Slavko Ćuruvijafoto: Profimedia

Zora Dobričanin saslušanje tužioca zatražila je pošto je pred sudskim većem kao dokaz izveden dopis od 3. septembra 2009, koji je zamenik tužioca Milenko Mandić poslao BIA i u kom se navodi da im dostavlja USB s telefonskim komunikacijama, navodno pribavljen tokom istrage o ubistvu Ćuruvije.


- Mi ne znamo šta se nalazi na tom USB, ali nas zanima ko je, kako i kada i po čijem nalogu napravio pomenuti USB, bez odobrenja istražnog sudije. Po zakonu koji je važio u to vreme, ovakvu naredbu mogao je da da samo istražni sudija - izjavila je branilac Zora Dobričanin Nikodinović.


Prethodno, pred sudskim većem saslušan je radnik BIA Dejan Jablanović, koji je s pripadnicima MUP učestvovao u pisanju izveštaja o telefonskim komunikacijama i analizi baznih stanica optuženih u vreme ubistva Slavka Ćuruvije. On je potvrdio da je ovaj izveštaj sačinjen 13 godina posle likvidacije, tek 2012. godine.


- Analizu baznih stanica radio sam pomoću softvera za analizu. Pripadnici MUP Vladimir Đokić i Dragan Kecman dostavili su mi materijale, odnosno tabele i fajlove na osnovu kojih sam radio analizu - rekao je Jablanović.

 

On je naveo i da ne može da potvrdi da li su podaci koji su mu dostavljeni verodostojni, jer on nije učestvovao u njihovom pribavljanju.

 

(Kurir.rs/J.S./Foto:Zorana Jevtić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...