ŠOK I NEVERICA U OSNOVNOJ ŠKOLI U NIŠU: Isidorini drugari  u suzama, položili cveće na njenu klupu!
Foto: M. S.

tuga

ŠOK I NEVERICA U OSNOVNOJ ŠKOLI U NIŠU: Isidorini drugari u suzama, položili cveće na njenu klupu!

Crna Hronika -

U Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Niša, koju je pohađala Isidora Vučković (12), učenica šestog razreda koja je u ponedeljak poginula u Požarevačkoj ulici kada ju je pokosilo dostavno vozilo "fijat doblo", zavladali su muk i neverica.

Učenici, ali i čitav kolektiv nisu mogli da sakriju suze zbog tragične smrti Vučkovićeve, za koju kažu da je bila odličan đak i dete za primer.

Njena razredna Ljiljana Ilić kaže da će 26. septembra, na dan sahrane, cela škola otići da oda poslednju počast drugarici. Isidora je, kako kaže, bila odlična učenica, sa svim peticama, i sudbina joj nije dozvolila da krene na neko od školskih takmičenja za koje je bila izuzetno nadarena. Dobijala je diplome jer je lepo crtala.

- Mi smo svi u šoku. Deca su u potpunoj neverici da su ostali bez drugarice. Strašna tragedija je to. Ona je bila jedno fino, odmereno dete. Vredna i savesna devojčica koja se nikada u odeljenju nije posvađala ni sa kim. Đaci su jutros plakali od tuge, ostavili su cveće na klupi u kojoj je sedela - priča Ilićeva.

Direktorka škole Milica Petković takođe je u šoku posle ove tragedije.

- Odmah sam otišla u Požarevačku ulicu jer nisam verovala šta sam čula od jedne koleginice. Takva tragedija da se dogodi u onoj ulici gde automobili retko prolaze. Tako fino, umereno dete. Strašna tragedija - napominje Petkovićeva.

Stravična nesreća se, podsetimo, dogodila se u ponedeljak oko 14 sati u Požarevačkoj ulici, kada se Vučkovićeva vraćala iz škole. Na nju je naleteo parkirano vozilo koje je nekontrolisano krenulo u rikverc, a čiji je vozač u tom trenutku bio u obližnjoj prodavnici.

Izbegnut incident Vozača krili od porodice

Protiv vozača Bobana S. (55), prema saznanjima Kurira, biće podneta krivična prijava zbog ugrožavanja opšte bezbednosti. Njega je policija sve vreme uviđaja i teških trenutaka za porodicu Vučković, koja nedaleko odatle stanuje, krila u firmi odakle je snimak s video-nadzora pokazao kako je auto sam krenuo niz ulicu.

(Kurir.rs/M.S./Foto:M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track