UZVIKNUO ALAHU EGBER, NOSIO PANCIR I NOŽ! Detalji drame u Novom Sadu! Srbin sa Kosova nakon vožnje taksijem izazvao haos!
Foto: Profimedia

paklena vožnja

UZVIKNUO ALAHU EGBER, NOSIO PANCIR I NOŽ! Detalji drame u Novom Sadu! Srbin sa Kosova nakon vožnje taksijem izazvao haos!

Crna Hronika -

Ušao je vidno pijan, sve vreme se čudno ponašao, ispostavilo se da je nosio pancir i nož, priča taksista o uhapšenom Srbinu s Kosova

Dušan A. (45) iz Zvečana uhapšen je u Novom Sadu zbog sumnje da je napao taksistu nakon što je odbio da mu plati vožnju i da je vikao "Alahu egber".

Dušan, koji je nosio pancir i nož, tereti se da je izvršio nekoliko prekršaja - vređanje, izazivanje na tuču, nošenje hladnog oružja i nenošenje lične karte. Taksista koji je napadnut nije želeo da mu se spominje ime, niti udruženje za koje radi.

Umalo tuča

- Taj čovek je ušao u moj auto na Bulevaru oslobođenja kod broja 4 i tražio vožnju do Tolstojeve 33. Relacija je duga oko tri kilometra - priča taksista.

On je rekao da je odmah primetio da je reč o čoveku koji je bio u alkoholisanom stanju. Kada su stigli do traženog mesta, putnik mu je rekao da nema para kod sebe, da ga sačeka da ode do stana da mu ih donese.

- Tražio sam depozit, ali je on rekao da nema šta da mi ostavi. Izašao sam za njim, a međuvremenu sam pozvao kolege, koje su odmah krenule i obavestile policiju - kaže naš sagovornik.

U tom trenutku Dušan je odjednom počeo da viče "Alahu egber", što na arapskom znači "Bog je veliki", a ovaj izraz poznat je kod terorista.

- Ispred kola je došlo do rasprave i svađe. Kada ga je policija pretresla, taj čovek je nosio pancir i imao nož u džepu. Čudi me da je to vikao jer sam čuo da je Srbin sa Kosova - kaže jedan od očevidaca.

Bespotreban rizik

Novosađanin koji se zatekao na mestu incidenta kaže da je taksista bespotrebno rizikovao.

- Ta vožnja nije koštala više od 200 ili 300 dinara. Kada je video da je putnik pijan i da je počeo svađu, trebalo je da ga pusti, pa da zove policiju. Ispostavilo se da je imao nož, čak i pancir. Svašta je vikao, ko zna šta mu se dogodilo, a bio je i vidno pijan. Ipak, nesvakidašnje je i uznemirujuće da neko viče "Alahu egber" usred Novog Sada - kaže svedok.

A. D. iz Novog Sada kaže da je taksista trebalo da ga pusti.

- Šta će taj jadnik, došao sa Kosova i da ga uhapse u Novom Sadu. Ako je video da je pijan, zar je tom taksisti stalo do 200 ili 300 dinara? Prosto ne verujem da je Srbin koji je sa Kosova to rekao, ko zna šta mu je palo na pamet onako pijanom - kaže Novosađanin. A. D.

MUP

Bio je pijan, ispao mu nož

MUP je saopštio da je Dušan A. (45) iz Zvečana osumnjičen da je tokom noći između srede i četvrtka u vidno alkoholisanom stanju, pošto nije imao da plati vožnju, vređao taksistu i izazivao ga na tuču, a iz džepa mu je tom prilikom ispao nož. Kako je policija još navela, u incidentu niko nije povređen.

(Kurir.rs/ Slađana Stojanović/ Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track