Najnovije vesti

TUŽILAC TRAŽI 40 GODINA ZA DARKA ŠARIĆA: Maksimalna kazna za celu grupu i da im se oduzme 47 miliona evra
Foto: Dado Đilas

suđenje za prodaju droge

TUŽILAC TRAŽI 40 GODINA ZA DARKA ŠARIĆA: Maksimalna kazna za celu grupu i da im se oduzme 47 miliona evra

Crna Hronika

Saša Ivanić, zamenik tužioca za organizovani kriminal zatražio je danas od veća Specijalnog suda u Beogradu da Darka Šarića osudi na maksimalnu kaznu zatvora zbog optužbi da je organizovano 5,7 tona kokaina.

"Tražimo maksimalne kazne, i ne vidimo ni jednu olakšavajuću okolnost na strani optuženih. Pokazali su upornost tokom izvršenja krivičnih dela, trgovali sve većom i većom količinom kokaina, čak i posle zaplenama. Delovali su u međunarodnim razmerama, količinama koje nisu zabeležene u našoj praksi, a dobit se meri stotinama miliona evra", rekao je u završnoj reči Ivanić.

"Predlažem da svi budu oglašeni krivim", rekao je zamenik specijalnog tužioca, navodeći imena 23 optuženih, među kojima su i trojica svedoka saradnika, koji su svedočili tokom postupka.

"Smatram da su optuženi učinili krivična dela koja im se stavljaju nateret. Kriminalna grupa je organizovana da bi se učinilo više krivičnih dela, trgovina drogom radi sticanjamaterijalnih sredstava, ali i pranje novca njegovim ubacivanjem u legalne tokove", rekao je tužilac Ivanić.

On je zatražio i da od okrivljenih bude oduzemna imovinska korist od oko 47 miliona evra. Posle završne reči tužioca, završne reči izneće i advokati, kao i sami optuženi, posle čega će sud doneti i objaviti presudu.

Darko Šarić u pritvoru je od marta 2014. kada se predao srpskom pravosuđu i tužilac je predložio da on bude predužen. Saša Ivanić je danas zatražio i da ostali okrivljeni budu vraćeni u pritvor, zbog opasnosti da bi mogli da pobegnu ako budu osuđeni na maksimalne kazne. Prvom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Darko Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora.

(Kurir.rs/J. Spasić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...