REKORDNA ZAPLENA DROGE U SRBIJI: U prošloj godini policija oduzela više droge nego u poslednjih 10 godina
Foto: Vlada Šporčić

suzbijanje narkotika

REKORDNA ZAPLENA DROGE U SRBIJI: U prošloj godini policija oduzela više droge nego u poslednjih 10 godina

Crna Hronika -

Direktor policije Vladimir Rebić je na konferenciji "Ka bezbednijoj Srbiji" naveo da je policija tokom prošle godine zaplenila više od četiri tone narkotika i da je to rekordna zaplena u poslednjih deset godina, navodi se u sapštenju policije.

On je tokom konferencije koju je organizovala "Nacionalna avangarda" naveo da je u tim akcijama srpska policija saradjivala sa policijama drugih zemalja, pre svega Zapadne Evrope, na razotkrivanju i hapšenju kriminalnih grupa u kojima su ključnu ulogu imali državljani Srbije.

Rebić je na panelu "Globalna bezbednost", izjavio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije značajan medjunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

"O tome svedoče izuzetni rezultati srpske policije. Već petu godinu zaredom srpska policija je medju deset najpouzdanijih partnera INTERPOL-a, medjunarodne policijske organizacije koja broji 190 članica. To je dokaz ozbiljnog i sveobuhvatnog rada srpske policije u okviru ove organizacije", rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, MUP posvećuje značajnu pažnju međunarodnoj policijskoj saradnji, pre svega operativnoj koja se odvija kroz razmenu informacija.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track