STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

JEZIVI SNIMCI SA MESTA NESREĆE! VATROGASCI POKUŠAVAJU DA IZVUKU ZAROBLJENE LJUDE! Video sam mrtvu ženu sa dvoje dece u kolima pored mojih

Crna Hronika -

Na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine jutros u 7.20 časova dogodila su se dva lančana sudara u kojem je najmanje 6 osoba poginulo, potvrđeno je iz MUP.

Kako se ekipa Kurira uverila na mestu nesreća, oko 11 časova je kolona pre isključenja za Jagodinu i dalje bila duga oko 2 kilometra.

Na deonici je nastao potpuni haos, jer su vozači probili zaštitnu ogradu da bi išli sporednim putem. Nezvanično, sudar je u prvom trenutku izazvao kamion kojim je upravljao nemački državljanin, koji se zakucao u kamion ispred sebe, da bi potom došlo do lančanog sudara svih u koloni iza.

Na terenu je jeziv prizor, zgužvani automobili, prikolice na vozilima, između 20-30 automobila uništeno...

"Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju", rekao je za RTS jedan od vozača.

foto: Printscreen

Ljudi su zarobljeni u svojim vozilima i vatrogasci-spasioci pokušavaju da ih izvuku.

Jedan od očevidaca kaže da je bilo nepregledno, vidljivost je bila jedva 10-15 metara, dok u jednom trenutku nije čuo vriske. Kako kaže, u automobili pored sebe video je mrtvu ženu sa decom u kolima.

Saobraćaj na auto-putu u oba smera je blokiran, pa su se stvorile kolone automobila.

Alternativni pravac smera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije.

Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na auto-put ka Beogradu.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja