UŽAS U RUMI: Kombi pregazio devojčicu (5) u dvorištu vrtića! Dete teško povređeno
Foto: Slađana Stojanović

nesreća u predškolskoj ustanovi

UŽAS U RUMI: Kombi pregazio devojčicu (5) u dvorištu vrtića! Dete teško povređeno

Crna Hronika -

Petogodišnja M. P. zadobila povrede kostiju lica kada je na nju naletelo vozilo koje dostavlja hranu u predškolsku ustanovu "Kockica"

M. P. (5) iz Rume teško je povređena kada ju je u dvorištu vrtića "Kockica" udario kombi za dostavu hrane.

Kako saznajemo, devojčica se u četvrtak ujutru igrala s drugarima iz vrtićke grupe u dvorištu te predškolske ustanove.

- Kombi je dovezao hranu i kretao se u rikverc u ekonomskom delu dvorišta. Tada je iz dela dvorišta u kome se deca inače igraju istrčala petogodišnjakinja i kombi ju je oborio. Zadobila je povrede kostiju lica i smeštena je na odeljenje intenzivne nege Dečje hirurgije u Novom Sadu. Na sreću, dete je u stabilnom stanju i nije životno ugroženo - kaže naš izvor.

Dvorište neograđeno

Radoslav Mašić, v. d. direktora Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Rumi, potvrdio je za Kurir da se u vrtiću "Kockica" dogodio nesrećni slučaj.

vrtić u kome se dogodila nesreća
vrtić u kome se dogodila nesrećafoto: Slađana Stojanović

- Nažalost, došlo je do nesreće kada je, kako se pretpostavlja, dete naletelo na dostavno vozilo. Nakon okončanja istrage znaće se više detalja - rekao je Mašić i dodao da deo dvorišta u kojem je tobogan i u kojem se deca igraju nije odvojen ogradom od ekonomskog dela dvorišta.

- Sva sreća pa je vozač sporo išao. Ipak, strašno nam je žao zbog toga što se dogodilo - kaže Mašić, dodajući da je on u julu postavljen za direktora i da se čudi da prethodna direktorka nije ogradom razdvojila ekonomski deo dvorišta od igrališta.

Radoslav Mašić je istakao i da su već angažovali majstore koji će napraviti tu ogradu.

Obišao devojčicu

- Preduzeo sam sve zakonske procedure u vezi sa nesrećnim slučajem. Dve vaspitačice koje su bile s tom devojčicom udaljene su s posla. Prosvetni inspektori i načelnik prosvetne uprave su već bili u vrtiću - objašnjava direktor.

On ističe da je u četvrtak s roditeljima povređenog deteta bio u novosadskoj bolnici.

- Najvažnije je da povrede nisu opasne po život, iako sam svestan da ovo nije smelo da se desi. Nadležni organi rade svoj posao i nakon okončanja istrage znaćemo koje ćemo dalje korake preduzeti - kaže Mašić.

Nije prvi put Devojčica u julu slomila lakat

Ovo nije prvi put da se ovakvi propusti dešavaju u vrtiću u Rumi. U junu ove godine, takođe u prepodnevnim časovima, u dvorištu objekta "Kockica" došlo je do ozbiljnog preloma lakta devojčice stare pet godina. Dete je tada hitno prebačeno u bolnicu u Novom Sadu i istog dana operisano. Radoslav Mašić kaže da ga prilikom primopredaje dužnosti bivša direktorka nije obavestila o ovom nemilom događaju. - Za taj slučaj sam saznao od majke devojčice krajem avgusta, kad je dovela dete u vrtić. Ispričala mi je šta se dogodilo. Koliko sam upoznat, tada niko nije obavešten niti suspendovan. Rekao sam majci, koja je inače naša radnica, da napiše dopis i da ću pokrenuti istragu, međutim, ona to nije želela - kaže Mašić.

(Kurir.rs/ Slađana Stojanović/ Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track