Najnovije vesti

JELENIN TELEFON NE POTVRĐUJE ZORANOVU PRIČU!? Novosadski forenzičari predstavili novo ŠOKANTNO otkriće o misterioznom ubistvu pevačice!
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

slučaj marjanović

JELENIN TELEFON NE POTVRĐUJE ZORANOVU PRIČU!? Novosadski forenzičari predstavili novo ŠOKANTNO otkriće o misterioznom ubistvu pevačice!

Crna Hronika

Izjave supruga ubijene pevačice o njenom poslednjem džogiranju i nestanku na nasipu ne poklapaju se sa podacima baznih stanica koje su zabeležile kretanje njenog mobilnog telefona!

Novosadski Centar za forenzička istraživanja (CFI), koji je vodio privatnu istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović, ispitivao je i izjave njenog osumnjičenog supruga Zorana, koje je iznosio u javnosti neposredno nakon zločina. CFI je Marjanovićeve izjave potom upoređivao sa podacima prikupljenim iz baznih stanica koje su zabeležile kretanje Jeleninog mobilnog telefona uoči njenog nestanka, a potom došao do šokantnog otkrića.

Različite priče

- Analiza je pokazala da se Marjanovićeve izjave ne poklapaju sa rezultatima veštačenja baznih stanica. Veoma je važno naglasiti da se ove Zoranove izjave ne mogu koristiti pred sudom i nemaju značaja za krivični postupak. Međutim, mi smo analizirali sve da bismo pokazali da je on pričao različite priče - objašnjava direktor CFI Nenad Šipka.

On pojašnjava da je Zoran u jednom razgovoru sa novinarkom Kurira ispričao da je Jelena, uoči nestanka, jednom istrčala do kraja nasipa.

nasip na kome je jelena trčala
nasip na kome je jelena trčalafoto: Dragana Udovičić

- Međutim, bazne stanice pokazuju da je ona došla na 600 metara od kraja nasipa, pa je onda počela da se vraća. To baca sumnju na njegovu izjavu, jer se postavlja pitanje kako je on mogao da ima saznanje o tome da je njegova supruga stigla do kraja rampe. Da li je možda video da ona dolazi do kraja nasipa - objašnjava Šipka.

Biciklista

Druga sporna izjava, po mišljenju CIF, priča je o susretu sa biciklistom na nasipu.

- Kada se ukrste podaci baznih stanica i naša analiza o tačkama kretanja, nemoguće je da biciklista nije video da se Jelena kreće ka spomen-ploči sa njegove desne strane. Ako je u tom trenutku prolazio, on je morao da vidi Jelenu, ako je ona bila tamo. Prema našim proračunima, biciklista se sa Zoranom i Janom sreo na 160 metara od spomen-ploče - dodao je naš sagovornik.

Nenad Šipka iz CFI
Nenad Šipka iz CFIfoto: Nebojša Mandić

Podsetimo, CFI, na čijem je čelu Nenad Šipka, uključio su se u slučaj zločina u Borči nakon što su ih angažovali rođaci ubijene pevačice iz porodice Krsmanović, koji su bili nezadovoljni tokom zvanične istrage.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Ona je kobnog dana otišla na trčanje sa suprugom Zoranom i ćerkicom Janom. Nesrećna žena nestala je tokom trčanja na nasipu, o čemu je njen suprug obavestio policiju. Momentalno je otpočela detaljna pretraga, a telo je nađeno sutradan u kanalu koji se nalazi pored samog nasipa. Zbog ubistva Jelene Marjanović, posle 17 meseci uhapšen je njen suprug Zoran, koji je u pritvoru CZ proveo 10 meseci.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Dragana Udovičić, privatna arhiva )

Zoranove izjave

x Jelena je jednom istrčala deonicu x Kad je biciklista naišao, pitao sam ga da li je video ženu, on je rekao da nije x Zvao sam je pet-šest puta

Brojke

x 30 meseci prošlo od ubistva Jelene Marjanović x 33 godine imala pevačica x10 meseci Zoran bio u pritvoru

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...