Najnovije vesti

NA GRANICI REKLI DA NEMAJU ŠTA DA PRIJAVE, A CARINICIMA DELOVALI SUMNJIVO: Zaustavili Turke na Gradini, obavili detaljan pretres, pa ostali u šoku! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

otkriven još jedan slučaj

NA GRANICI REKLI DA NEMAJU ŠTA DA PRIJAVE, A CARINICIMA DELOVALI SUMNJIVO: Zaustavili Turke na Gradini, obavili detaljan pretres, pa ostali u šoku! (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina, u četvrtak i petak sprečili da iz zemlje bude izneto više od  22.000 neprijavljenih evra.

 

Poslednji prekršaj otkriven je 12. oktobra u "BMW-u" holandskih registarskih oznaka kojim su od Amsterdama ka svojoj matičnoj zemlji putovala dvojica državljana Holandije turske nacionalnosti, saopštila je Uprava carina.

foto: Uprava Carina Srbije

 

Na pitanje carinskih službenika koliko novca imaju da prijave, putnici su odgovorili da svako od njih ima po 10.000 evra. Sumnjajući u njihove reči, carinici su se odlučili za detaljan pregled.

 

Tada su u vozačevoj torbici otkrili kovertu sa 10.000 evra, ali i kovertu sa 23.500 evra u unutrašnjem džepu njegove jakne, dok se u suvozačevoj torbici nalazilo 2.500 neprijavljenih evra.

foto: Uprava Carina Srbije

 

Kako se radi o ukupno 36.000 evra, svakom od njih vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000, koji putnici mogu preneti preko granice bez potvrde, dok je iznos od 16.000 evra preko dozvoljenog limita privremeno zadržan do okončanja prekršajnih postupaka protiv vozača i suvozača.

 

Devizni prekršaj prema sličnom scenariju i na istom graničnom prelazu otkriven je i dan ranije, kada je za kontrolu odvojen "BMW" austrijskih registarskih oznaka kojim je ka Turskoj putovao državljanin Austrije turske nacionalnosti.

 

Iako je carinskim službenicima rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag, detaljnim pregledom u džepu pantalona putnika otkriveno je 14.000 neprijavljenih evra, dok je u njegovom novčaniku pronađeno još 2.300 evra.

foto: Uprava Carina Srbije

 

Vozaču je vraćen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 6.300 privremeno zadržan, dodaje se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...