KO PALI STRNJIKU I ŠIBLJE PORED PUTA, PRETI MU KAZNA OD 2.000.000 DINARA: A ako izazove nečiju smrt, može dobiti 12 godina robije!
Foto: D.I.

ozbiljno upozorenje

KO PALI STRNJIKU I ŠIBLJE PORED PUTA, PRETI MU KAZNA OD 2.000.000 DINARA: A ako izazove nečiju smrt, može dobiti 12 godina robije!

Crna Hronika -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da ne ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju paljenjem rastinja pored auto-puta i upozorava da takva radnja predstavlja i krivično delo.

"Povodom današnjeg lančanog sudara na auto-putu Beograd-Niš, izazvanog dimom koji je nastao paljenjem niskog rastinja pored auto-puta, upozoravamo da prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara", ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

Navodi se i da je podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.

Nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na terenu i ispituje uzroke lančanog sudara koji se dogodio danas na auto-putu Beograd-Niš, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track