UHAPŠEN BESKUĆNIK ZBOG OTMICE MALE ERIKE! Odveo je u prodavnicu da kupe hranu i nije je vratio kući!
Foto: S.U., MUP Srbije

UHAPŠEN BESKUĆNIK ZBOG OTMICE MALE ERIKE! Odveo je u prodavnicu da kupe hranu i nije je vratio kući!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Senti, po nalogu nadležnog tužioca uhapsili su A.T. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo otmica.

On se sumnjiči da je odveo devetogodišnju devojčicu da kupe hranu, ali je nije vratio kući.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

foto: S.U.

Šandor Čordaš, otac devojčice Erike koja je bila nestala u Senti, ispričao je za Kurir da je A.T. u petak prespao na njegovom zapuštenom salašu, na periferiji Sente. Radi se inače o višečlanoj socijalno ugroženoj porodici:

"Prespavao je u fotelji. Sutradan u prepodnevnim satima, zamolio me je da pustim Eriku da sa njim ode u prodavnicu. Rekao mi je da hoće da kupi hranu. Obećao je da će se na salaš vratiti do 14 sati. Sa prvim sumrakom postao sam sumnjičav. Otišao sam u policiju i prijavio ćerkin nestanak", ispričao nam je Šandor i priznao da se brine za Eriku.

foto: S.U.

A.T. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, uglavnom krađa. Dok smo razgovorali sa Šandorom, stigla je policijska patrola i zamolila nas da se udaljimo, a ocu sugerisala da se vrati na salaš.

Ubrzo se pojavilo još nekoliko policijskih vozila, a nešto docnije i radnici Centra za socijalni rad iz Sente. Istragu vodi subotičko Više javno tužilaštvo.

Erika je danas pronađena oko 14 časova na železničkoj stanici u Senti i bila je u dobrom zdravstvenom stanju.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja