UBIO KOMŠIJU NA KUĆNOM PRAGU: Policiju dočekao sa motkom u ruci!
Foto: Sladjana Stojanović

MLAĐAN VESIĆ UHAPŠEN U ŠAPINU KOD MALOG CRNIĆA

UBIO KOMŠIJU NA KUĆNOM PRAGU: Policiju dočekao sa motkom u ruci!

Crna Hronika -


Stravičan zločin dogodio se u noći između utorka i srede, oko dva sata ujutru, a motiv su najverovatnije nerešeni komšijski odnosi.

Mlađan Vesić (42) iz sela Šapine kod Malog Crnića uhapšen je juče rano ujutru zbog sumnje da je drvenim štapom usmrtio svog komšiju i poznanika Stanišu Mirkovića (68) na tremu kuće u kojoj je živeo.

Stravičan zločin dogodio se u noći između utorka i srede, oko dva sata ujutru, a motiv su najverovatnije nerešeni komšijski odnosi.

- Vesić, koji je navodno psihički oboleo, ušao je u komšijino dvorište i porazbijao mu stakla na kući. Posle toga je pokušao da mu razvali vrata. Preplašeni Staniša uzeo je telefon i zvao policiju da prijavi da mu komšija upada u kuću, kako bi zaustavili razjarenog čoveka - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Policijska patrola momentalno je krenula ka Šapinu, ali je Vesić, nažalost, bio brži od njih.

- Mirković je pokušavao da zadrži Vesića da mu ne razvali vrata, ali je u nekom momentu izašao na trem. U tom trenutku pomahnitali čovek dograbio je štap i komšiju iz sve snage izudarao po glavi - priča naš izvor.

Policija koja je u tom trenutku stigla u Šapine, na terasi je zatekla ubijenog Mirkovića.

- U njegovoj blizini se nalazio i Vesić sa motkom u ruci, koji nije stigao daleko da odmakne, pa je odmah uhapšen. Očekuje se da će u zakonskom roku biti salsušan u požarevačkom Višem tužilaštvu. Telo nesrećnog čoveka prebačeno je na obdukciju koja će utvrditi šta se tačno dogodilo - dodao je sagovornik Kurira.

Meštani Šapina kažu da su i Vesić i Mirković imali veoma tužne i teške životne priče.

- Živeli su sami, nikada se nisu ženili. Mlađan se ranije lečio na psihijatriji, odvodili su ga povremeno, ali se vraćao. Lunjao je po selu, šetao se. Nije mu lako jer je bolestan - kažu komšije.

Ništa bolji život nije vodio ni Mirković koji je, navodno, stanovao u kući bez struje.

- Staniša je bio sam otkako mu je familija umrla, teško se kretao uz pomoć štapa, koristio socijalnu pomoć. Vesić i on su se i ranije sukobljavali, napadao je i tukao Stanišu, ali mu je sada presudio - rekli su meštani.

Jeziva ubistva

  • 27. septembar - Nebojša Milošević i Mališa Dragutinović uhapšeni u selu Knežica zbog sumnje da su ubili Slavoljuba Dragomirovića iz Melnice, zbog 20 evra i 300 dinara
  • 7. okotobar - Živoslav Stević (70) iz sela Srednjevo uhapšen zbog sumnje da je ispred kafane u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta ubio poznanika Dančeta Pajkića (51).
  • 11. oktobar - Dejan Stanojević (47), Danijel Stanojević (33) i Dejan Stojičević (20) uhapšeni zbog sumnje da su usmrtili komšiju Sašu Stokića u selu Mišljenovac
  • 13. oktobar - Gordana Petrović (59) iz Kočetina kod Žabara, uhapšena zbog sumnje da je u noći izmedu 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu (80)

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Ilustracija S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track