ZAHVALJUJUĆI SKENERU OTKRILI LJUDE SKRIVENE U KAMIONU: Carinici sprečili migrante da ilegalno pređu granicu
Foto: Carina Srbije

NA PRELAZIMA HORGOŠ I BATROVCI

ZAHVALJUJUĆI SKENERU OTKRILI LJUDE SKRIVENE U KAMIONU: Carinici sprečili migrante da ilegalno pređu granicu

Crna Hronika -

Carinici su u dva navrata sprečili migranate koji su pokušali sakriveni u kamionima ilegalno da pređu granicu na prelazima Horgoš i Batrovci.

Tokom prepodneva, 29. oktobra, na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš zahvaljujući carinskom skeneru koji je pokazao ljudske siluete, otkriveni su migranti u kamionu bugarskih registarskih oznaka, koji je iz Turske u Nemačku prevozio ormane.

foto: Carina Srbije

Pored skenera, sakrivene Avganistance odala je i presečena, pa ponovo pomoću čiode i superlepka zalepljena sajla na prikolici.

foto: Carina Srbije

Nekoliko dana ranije, 26. oktobra, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je za francusko tržište prevozio elektromotore, na snimku skenera takođe su primećene siluete ljudskih figura.

foto: Carina Srbije

Uputivši se ka kamionu radi detaljne kontrole, carinici su primetili i oštećenu sajlu na prikolici, koja je bila znak da se u kamionu nalaze ''slepi putnici''.

Kad su otvorili prikolicu, jedan migrant gotovo da je ispao iz kamiona, jer je bio pritešnjen između kutija sa robom i kamionskih vrata.

Sve otkrivene migrante preuzela je granična policija.

Kurir.rs/Foto: Carina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track