NOVOOTVORENI KPZ PRIMIO STANARE: Ubica žene prvi stigao u pametni zatvor u Pančevu
Foto: Vladimir Šporčić

IZA REŠETAKA

NOVOOTVORENI KPZ PRIMIO STANARE: Ubica žene prvi stigao u pametni zatvor u Pančevu

Crna Hronika -

Siniša Radovančev (51), optužen da je 21. novembra 2017. ubio suprugu Biljanu Mijatović (30) u njihovom stanu u Pančevu, postao je jedan od prvih stanara novootvorenog KPZ u Pančevu, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, u najmoderniji srpski zatvor, koji je svečano otvoren 10. oktobra, već su počeli da se useljavaju pritvorenici.

ubio suprugu na rođendan
ubio suprugu na rođendanfoto: Privatna Arhiva

- Radovančevu je u toku suđenje i on se nalazi u pritvoru. Bio je u Okružnom zatvoru u Pančevu i među prvima je prebačen u pritvor novog zatvora. To je i bio plan nadležnih - da se u novi kazamat najpre usele pritvorenici i osuđenici iz Okružnog zatvora, koji je smešten u centru Pančeva. Kapacitet novog zdanja, opasanog visokom kamenom ogradom s nekoliko stotina kamera koje prate dešavanja u svakom trenutku, iznosi 500 osuđenih i pritvorenih lica - kaže naš izvor i dodaje da je KPZ u Pančevu prvi pametni zatvor u Srbiji, koji može da se meri s najsavremenijim zatvorima Evropske unije.

Podsetimo, Radovančev je pre godinu dana nožem izbo suprugu, i to naočigled njene ćerkice (12) iz prvog braka.

- Zločin se dogodio na Biljanin 30. rođendan, dok su ona i suprug čekali goste. U trenutku tragedije u stanu je bila i Sinišina i Biljanina beba, koju je starija sestra nakon zločina iznela u naručju. Optuženi je na početku suđenja rekao da je bio isprovociran kad je potegao nož na ženu i tvrdio da nikada neće prežaliti suprugu - kaže izvor.

(Kurir.rs/ J.S./ Foto:Vlada Šporčić, Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track