NESTALA DEVOJKA IZ FEKETIĆA PRONAĐENA POSLE DVA DANA: Noćima hodala ulicama u Kuli, EVO ŠTA JE VALENTINA REKLA za Kurir pošto se vratila kući!
Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO!

NESTALA DEVOJKA IZ FEKETIĆA PRONAĐENA POSLE DVA DANA: Noćima hodala ulicama u Kuli, EVO ŠTA JE VALENTINA REKLA za Kurir pošto se vratila kući!

Crna Hronika -

SUBOTICA - Nestanak Valentine Požonji (18) iz Feketića, kod Subotice, u nedelju popodne iz roditeljske kuće, ponovo je podigao čitavu Srbiju na noge, zbog straha da se ne desi nova tragedija, jer su nesreće sa maloletnim i mladima sve češće na severu Bačke.

Valentina je pobegla iz porodičnog doma u Feketiću, a posle dva dana se vratila, sama, kaže za Kurir, kući, jer više nije mogla da hoda, od umora i straha noću, kada nije znala gde da se skloni. Danas oko 15 časova je sa ocem bila u MUP-u, a u povratku nam je jedva čujnim glasom potvrdila, da joj se nije ništa loše desilo, ali da nema ni momka, niti je imala gde da ode, pa se vratila kući.

- Dva dana i noći sam lutala po ulici, bilo je teško, plašila sam se. Strašno je bilo. Hodala sam, sedela na klupi, nisam znala šta da smislim. Bila sam uvređena na roditelje, mislila sam da me ne razumeju, tata jeste dosta strog, previše brine i nisam htela da se pomirim sa zabranama, kaže nam pomalo nesigurno Valentina.

Mislila je da će odlaskom od kuće rešiti problem i krenula je autobusom u Kulu. Devojka završava Poljoprivrednusrednju školu u Bačkoj Topoli. Sestra ide u Ekonomsku, zajedno putuju autobusom svaki dan, imaju mesečnu kartu. Odličan je đak, ali misli da njenim vršnjacima mnogo više roditelji dozvoljavaju.

Otac Mihalj Požonji priznaje da je dosta strog, ali kaže da on i supruga moraju da brinu o deci i porodici, pored posla koji radi.

- Radim nameštaj od jutra do mraka, trudimo se da svi budemo domaćini i da obezbedimo porodicu. Roditelji smo i moramo brinuti, obe kćerke su sada u pubertetu, mlade su i želimo da im obezbedimo dobru budućnost i da budu sigurne, kaže otac Mihalj za Kurir. Radostan je što se sve dobro završilo, kaže da su u policiji imali razgovor i srećan sa obe kćeri vraća se kući, gde ih čeka majka.

foto: S.U.

- Jutros se vratil u svoju sobu, sama. Rekla je da je sve dobro, da joj se nije ništa loše desilo. Razgovaraćemo više, možda sam malo bio prestrog. Imam poverenje, ali se plašim, ima svega na ulici, a mislim da je društvo malo uticalo da bude nezadovoljna. Ipak, nismo očekivali takav korak, kaže Valentinin otac. Dodaje da su se plašili i otmice i da im je svašta prolazilo kroz glavu.

- U ovom kraju to se dešavalo u poslednje vreme, bojali smo se samo da ne bude nešto ekstremno. Ne znamo još sve, njoj je teško, ne može mnogo da govori, umorna je i stresu od svega. Svi su nam priskočili i novinari, kojima se zahvaljujem, odmah su objavili da je nestala. Evo opisao sam kako je izgledala, sada je važno da se nije desila nikakva tragična situacija. Na sreću naše dete je razumno reagovalo, kad je shvatila da nema kud, došla je kući, kaže sav presrećan otac Mihalj, iz automobila, u povratku iz MUP-a u Malom Iđošu, priznaje i da je malo više strog roditelj prema kćerima koje su tek u pubertetu.

- Moramo znati gde su, sa kim su i šta rade. Možda je malo i društvo uticalo, dva dana nismo znali gde nam je glava i šta je sa njom. Valentina kaže da jeste otišla od kuće, jer je bila nesrećna i nije znala šta da radi, pa je dve noći i dva dana šetal ulicama susednog gradića Kule.

- Ništa mi se nije loše desilo. Bilo je teško i strašno, plašila sam se i kad nisam imala više snage, samo sam želela da se vratim u svoj krevet, da pobegnem od mraka, pomalo sramežljivo kaže Valentina.

(Kurir.rs / N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track