RADIJE ĆU BITI U GROBU NEGO U ZATVORU! Ubica sa Zlatibora danima najavljivao KRVAVI PIR, ali mu niko nije verovao! A ONDA SE DOGODIO UŽAS
Foto: Privatna Arhiva

TRAGEDIJA

RADIJE ĆU BITI U GROBU NEGO U ZATVORU! Ubica sa Zlatibora danima najavljivao KRVAVI PIR, ali mu niko nije verovao! A ONDA SE DOGODIO UŽAS

Crna Hronika -

Borivoje Novaković (58) iz sela Gostilje kod Zlatibora, koji je prekjuče ubio rođaka Dragoja Novakovića (67) a potom se ubio, danima je najavljivao zločin, ali mu niko nije verovao.

Kako saznajemo, Novaković je u četvrtak trebalo da ide u zatvor kako bi odslužio dve godine zbog toga što je 2016. pijan kolima usmrtio svog prijatelja Miloša Pavlovića.

- Novaković je u januaru osuđen na robiju i 1. novembra je trebalo da se javi u KPZ Valjevo. Nije mogao da se pomiri s tim i stalno je pričao da će da se ubije i da će napraviti još neko zlo, ali nažalost, niko mu nije verovao. Komšijama je pričao da će mu na dan kad bude trebalo da ode u zatvor biti sahrana - kaže komšija Novakovića i dodaje da je on i svojoj porodici najavljivao krvoproliće, govoreći da bi radije bio u grobu nego u zatvoru.

Voleo da popije

- Ženi je nedavno rekao da mu spremi odelo za ukop, ali ona to nije shvatila ozbiljno. Možda zato što je voleo da popije, pa su svi njegove reči pripisivali alkoholu - priča komšija.

Borivoje Novaković je u ponedeljak ispunio svoje pretnje i počinio stravičan zločin. On je, kako saznajemo, oko 15 sati pronašao rođaka u šumi, koji je tamo sekao drva.

- Meštani su u šumi, pored isečenih trupaca, pronašli telo Borivojevog rođaka Dragoja, inače penzionisanog policajca. Najpre su pomislili da mu je pozlilo, ali kada su mu prišli, videli su krv na grudima i shvatili da je ubijen - kaže meštanin i dodaje da je Borivoje, nekoliko sati pošto je ubio rođaka, presudio i sebi.

- Borivojevo telo nađeno je u njegovoj kući. Imao je veliku ranu na lobanji. Pored njega nađen je gasni pištolj, koji je po svemu sudeći on prepravio da bi počinio krvoproliće - kaže sagovornik i dodaje:

Oproštajno pismo

- U Novakovićevoj sobi nađeno je oproštajno pismo koje je potvrdilo sumnje da je on ubio rođaka i sebe.

Prijatelji pokojnih rođaka rekli su da je među Borivojem i Dragojem godinama postojala netrpeljivost.

- Nisu bili u dobrim odnosima od smrti Borivojevog oca. Dragoje je u to vreme bio policajac i, navodno, on je pisao zapisnik kada je telo njegovog oca pronađeno. U zapisniku je bilo navedeno da je reč o prirodnoj smrti, ali Borivoje je sumnjao da mu je otac pretučen i da je preminuo zbog batina. Ta istina do koje, verovatno, nije mogao da dođe ga je tištila i istovremeno jačala mržnju prema rođaku - priča komšija.

Alkohol kumovao zločinu Dve porodice zavijene u crno Borivoje Novaković zavio je dve porodice u crno. Kako pričaju meštani Gostilja, i jedan i drugi Novaković bili su porodični ljudi. - Obojica imaju decu i unučiće. Umesto da se raduju njihovim životima, Borivoje ih zavi u crno. Verujem da je i ovog puta, kao i onda kada je zgazio komšiju kolima, alkohol kumovao - priča jedan komšija.

Izazvao tragediju Pijan pregazio prijatelja Borivoje Novaković je 13. aprila 2016. izazvao saobraćajnu nesreću na lokalnom putu, kada je vozeći automobil sa 1,92 promila alkohola u krvi pregazio komšiju i porodičnog prijatelja Miloša Pavlovića (60), koji je preminuo.

- Miloš je bio pevač u orkestru Borivoja Novakovića. Borivoje je svirao trubu. Njihov orkestar je bio čuven u užičkom kraju - kaže komšija.

(Kurir.rs/J. Rafailović - Z. Šaponjić/foto:ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja