STOJKE TRAŽI 23 MILIONA OD BIVŠEG FUNCIONERA DSS: Počelo suđenje Urošu Jankoviću, golman se nije pojavio
Foto: Vlada Špročić

SPECIJALNI SUD

STOJKE TRAŽI 23 MILIONA OD BIVŠEG FUNCIONERA DSS: Počelo suđenje Urošu Jankoviću, golman se nije pojavio

Crna Hronika -

Uroš Janković, bivši zamenik predsednika opštine Čukarica, negirao je juče krivicu da je zajedno s dvojicom saučesnika trgovao tuđim zemljištem u Makiškom polju, ali i oštetio kupca spornih placeva, inače fudbalskog reprezentativca Vladimira Stojkovića, za iznos od oko 200.000 evra.

U Specijalnom sudu u sredu je otpočelo suđenje zbog malverzacija sa zemljištem na Čukarici, a pored bivšeg funkcionera DSS na optuženičkoj klupi su i Vladimir Đurković, direktor firme "Makiš promet", kao i Miroslav Stefanović.

Sva trojica juče su samo kratko odbacili optužbe, a na teret im se stavlja da su počinili udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevaru.

foto: Printskrin

Oštećeni fudbaler juče se nije pojavio na suđenju jer je, prema rečima svog advokata, igrao utakmicu. Njegov advokat je potom sudu dostavio Stojkovićev zahtev za odštetu u iznosu od 193.800 evra, odnosno 23,5 miliona dinara, koji potražuje od trojice optuženih.

Na narednom pretresu optuženi bi trebalo da iznesu odbrane, a takođe je planirano i saslušanje Stojkovića u svojstvu oštećenog.

Podsetimo, Janković je uhapšen 7. novembra 2017. u trenutku dok je sedeo sa Stojkovićem u jednom restoranu, gde je trebalo da od njega uzme novac. U pritvoru je proveo nekoliko dana, a nakon što je položio kauciju omogućeno mu je da se brani sa slobode.

(Kurir.rs/I. M. Foto: Vlada Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja