UZIMALI 1.000 EVRA PO TURI:  8 švercera migranata palo na Đali
Foto: Dado Đilas

Policijska akcija

UZIMALI 1.000 EVRA PO TURI: 8 švercera migranata palo na Đali

Crna Hronika -

BEOGRAD - Osam pripadnika organizovane kriminale grupe koja je krijumčarila migrante uhapšeno je danas u zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Uprave kriminalističke policije i Stalne udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja migranata.

Ta grupa je od početka septembra do kraja oktobra omogućila nedozvoljen tranzit i prelaz većem broju migranata, državljana Indije i Avganistana preko teritorije Srbije u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama zapadne Evrope.

Zajedničkom akcijom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i PU Kikinda na teritoriji mesta Đala 22. oktobra lišeni su slobode organizator i dva pripadnika ove kriminalne grupe, a danas na području Subotice, Novog Sada i Novog Kneževca lišeno je slobode još pet pripadnika koji su državljani Srbije.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su u mesec dana organizovali nedozvoljen prelazak migranata na teritoriji Srbije u Republiku Mađarsku, čamcem preko Tise, nakon čega su delili novac od migranata, a u proseku su naplaćivali hiljadu evra po grupi.

Tokom pretresa od osumnjičenih su oduzeti jedan čamac koji je služio sa prebacivanje migranata preko Tise, četiri putnička motorna vozila korišćena za krijumčarenje migranata do reke, kao i sredstva veze koje su pripadnici grupe koristili.

Takođe, oduzeta je i određena količina opojne droge kao i falsifikovana dokumenta BiH, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track