Najnovije vesti

PREVOZILI MIGRANTE PREKO TISE ZA 1.000 EVRA PO TURI: U dve akcije uhapšena grupa krijumčara
Foto: Profimedia

ilegalni tokovi ljudi

PREVOZILI MIGRANTE PREKO TISE ZA 1.000 EVRA PO TURI: U dve akcije uhapšena grupa krijumčara

Crna Hronika

Policija u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsila je u dve odvojene akcije osam članova organizovane kriminalne grupe koji su krijumčarili migrante preko granice, saopštio je MUP.

Zajedničkom akcijom pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i policije u Kikindi, na području Đale, uhapšeni su organizator grupe D. G. (1975) iz Vrbasa, kao i članovi D. P. (1991) i D. P. (1964), obojica iz Novog Kneževca. Takođe, ostali članovi kriminalne grupe B. V. (1968) i T. D. (1987), obe iz Subotice, R. Š. (1974), državljanin BiH, M. P. (1967) iz Bačke Palanke i S. N. (1971), uhapšeni su na području Subotice, Novog Sada i Novog Kneževca.

"Sumnja se da su oni, od početka septembra do kraja oktobra 2018. godine, omogućili nedozvoljen tranzit za veći broj iregularnih migranata - državljana Indije i Avganistana, preko teritorije Srbije u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama Zapadne Evrope. Oni se terete da su čamcima prevozili migrante preko Tise i za to dobijali nadoknadu od oko 1.000 evra po grupi migranata, koju su delili", piše u saopštenju.

Policija je kod osumnjičenih pronašla čamac, za koji se sumnja da je služio za prevoz migranata preko reke, četiri putnička motorna vozila, za koja se sumnja da su ih koristili za prevoz do reke, kao i sredstva veze. Takođe, zaplenjene su i sasušene čaure maka, kao i falsifikovana dokumenta BiH.

Čaure maka su nađene kod R.Š. i protiv njega će biti podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je policija lažna dokumeta pronašla kod M.P. koji će se teretiti i za krivično delo falsifikovanje isprave. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...