Lazarevcu dobio vlast SPS, DS i SNS

Lazarevcu dobio vlast SPS, DS i SNS

Crna Hronika -
Za predsednika opštine izabran je socijalista Dragan Alimpijević, za njegovog zamenika naprednjak Bojan Stević, a izabrano je i devet članova Opštinskog veća - četiri iz SPS, tri iz DS i dva iz SNS, rekao je Zoran Lučić iz DS

BEOGRAD - Izborom predsednika opštine Lazarevac, njegovog zamenika i članova Opšinskog veća danas je završen proces konsituisanja vlasti u toj beogradskoj opštini, koju će predvoditi SPS, DS i SNS.

Za predsednika opštine izabran je socijalista Dragan Alimpijević, za njegovog zamenika naprednjak Bojan Stević, a izabrano je i devet članova Opštinskog veća - četiri iz SPS, tri iz DS i dva iz SNS, rekao je Zoran Lučić iz DS.

Ranije danas u Lazarevcu je nastavljena konstitutivna sednica parlamenta na kojoj je za predsednika Skupštine opštine izabran demokrata Dragan Milinković, a na toj sednici su i verifikovani mandati odbornicima.

Lazarevac je tako danas postao druga beogradska opština u kojoj su DS i SNS zajedno na vlasti.

Lazarevački parlament ima 61 odbornika, od kojih je 13 iz redova SPS, 11 iz DS, 10 iz SNS, po osam iz DS S i grupe građana "Lazarevac - naša kuća", sedam je iz grupe građana "Klub ljubitelja Lazarevca", a četiri iz SRS.

SNS, DS i SPS imaju većinu od 34 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track