ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO RADNICE PUMPE KRISTINE KAPLANOVIĆ (19): Optuženi Miloš Srebrić zvani Flekica promenio advokate
Foto: Privatna arhiva

viši sud u beogradu

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO RADNICE PUMPE KRISTINE KAPLANOVIĆ (19): Optuženi Miloš Srebrić zvani Flekica promenio advokate

Crna Hronika -

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, koji je optužen za teško ubistvo Kristine Kaplanović (19), radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Luku, odloženo je danas u VIšem sudu na zahtev njegovih novih branilaca među kojima je i reizabrani predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.

Srebrićev novi advokatski tim obavestio je danas sud da je angažovan nedavno te da branioci nisu imali vremena da se upoznaju sa svim spisima predmeta i pripreme klijenta za predstojeće iznošenje odbrane.

S obzirom na to da je sudija Marina Anđelković ranije odredila datum i za naredno suđenje, Srebrićevi branioci su zatražili da se i taj termin promeni jer tada moraju da prisustvuju suđenju u drugom postupku koji se vodi pred Specijlanim sudom.

foto: Privatna arhiva

- Sve ovo počinjem da doživljavam kao opstrukciju postupka. Od jula odlažemo suđenja, a u pitanju je pritvorski predmet i moramo da postupamo hitno - kazala je sudija Anđelković, napominjući da je prethodni pretres odložen jer je optuženi tvrdio da je bolestan i da ne može da iznosi odbranu.

- Molim vas da imate razumevanja, zaista nije bilo šanse da pripremim odbranu za jedan vikend jer sam kopije spisa predmeta dobio tek u prošli četvrtak - kazao je Tintor.

Sudija je potom pročitala izveštaj iz zatvorske bolnice u kome je navedeno da je optuženi Srebrić lekarsku pomoć tražio tek pošto je ona odložila prethodno suđenje, a ne dan ranije, kako je on to tvrdio.

Sudija se potom obratila Srebriću.

- Vama sve ovo ne smeta, pretpostavljam, ali podsećama vas da ste vi ti koji sedite u pritvoru - kazala je sudija, našta joj je Srebrić gotovo odbrusio:

- Naravno da mi smeta! Smeta mi što kažete da prošli put nisam bio bolestan! Dan pre suđenja sam zatražio lekarsku pomoć, ali sam to napisao na papiru koji vama nije poslat - kazao je Srebrić, nakon čega je sudija prekinula raspravu i naredno suđenje zakazala za 10. decembar.

(Kurir.rs/I. Milićević, Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track