Najnovije vesti

NESTALO 25 KILOGRAMA LEKOVA I 350 FLAŠA PIĆA IZ CARINSKOG MAGACINA U NIŠU: Sve završilo u slobodnoj prodaji  bez potrebnih papira (FOTO)
Foto: Carina Srbije

šverc

NESTALO 25 KILOGRAMA LEKOVA I 350 FLAŠA PIĆA IZ CARINSKOG MAGACINA U NIŠU: Sve završilo u slobodnoj prodaji bez potrebnih papira (FOTO)

Crna Hronika

U jednom niškom carinskom skladištu otkriveno je da nedostaje 350 flaša alkoholnih pića i 25 kilograma tableta "pantenol", saopštila je Uprava carina Srbije.

foto: Carina Srbije

Reč je o alkoholnim pićima i tabletama koji su pušteni u slobodan promet pre okončanja carinskog postupka i naplate uvoznih dažbina.

foto: Carina Srbije

"Ovo je za poslednjih nedelju dana treće skladište u Nišu u kome su otkrivene nepravilnosti. Zahvaljujući razmeni informacija sa Poreskom upravom prethodno je otkriveno izuzimanje više od 30 tona robe ispod carinskog nadzora u dva skladišta u tom gradu. U svim otkrivenim slučajevima, odgovorna lica, držaoci skladišta, će najpre morati da izmire sve obaveze prema državi i plate uvozne dažbine (carinu, PDV i akcize) na robu koja nedostaje na stanju. Potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka i nepropisnog vođenja evidencije", piše u saopštenju.

foto: Carina Srbije

Iz Uprave carina Srbije poručili su da su držaoci skladišta u obavezi da prilikom njihovog otvaranja polože bankarsku garanciju koja omogućava da se dažbine naplate ukoliko se sa robom nešto desi pre okončanja postupka.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...