HAPŠENJE "ZEMUNCA" U ZADRU: Šiptar bio veza sa srpskim dilerima?
Foto: PU Zadarska, Privatna Arhiva

istraga

HAPŠENJE "ZEMUNCA" U ZADRU: Šiptar bio veza sa srpskim dilerima?

Crna Hronika -

Hrvatska policija sumnja da je Josip Golomejić Šiptar (53), koji je uhapšen u Zadru zbog sumnje da je trgovao kokainom, zapravo bio veza sa srpskim dilerima narkotika.

Podsetimo, Golomejić, koji je u Srbiji robijao zbog ubistva policajca Prvoslava Obradovića i koji se dovodio u vezu sa "zemunskim klanom", uhapšen je u ponedeljak, a kod njega je pronađeno 232 grama kokaina, automatska puška, municija, pištolj, veća količina novca i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju.

- Golomejić se već dugo povezuje s kriminalnim organizacijama u susednim državama, ali i sa kriminalcima iz okoline Zadra. Njemu je određen istražni zatvor u trajanju od mesec dana. Proverava se da li je on bio spona između hrvatskog i srpskog podzemlja, otkako je pre dve godine došao u Hrvatsku - naveli su hrvatski mediji.

Hrvatski mediji navode i da je policija najverovatnije duže vreme držala na oku Golomejića, koji je zaustavljen u rutinskoj kontroli.

- On je hladan, opasan i proračunat, a opremljen je oružjem koje se koristi u likvidacijama. "Blekberiji" koji su nađeni kod njega koriste se u kriminalnom miljeu za kriptovanu komunikaciju - prenose mediji reči izvora iz istrage.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: PU Zadarska, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track