Aleksandar Simović postao filozof!

Odloženo suđenje Simoviću

Aleksandar Simović postao filozof!

Crna Hronika -
Aleksandar Simović (36), optužen za ubistvo Zorana Vukojevića, u zatvoru počeo da se interesuje za religiju, istoriju i filozofiju

BEOGRAD - Tvrdi da se ne oseća dobro!- Nisam sam svoj! Dok stojim ovde pred vama, vrti mi se u glavi, klecaju mi kolena i gubim ravnotežu. Za kratko vreme mnogo sam smršao. Mislim da nisam u stanju da pratim suđenje!Ovim rečima juče je u Specijalnom sudu u Beogradu pripadnik „zemunskog klana“ Aleksandar Simović (36) tražio odlaganje suđenja po optužbi da je 3. juna 2006. ubio svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.- Šta vam je? - pitao ga je sudija Velimir Lazović.- Ne znam - odgovorio je Simović, a zatvorski lekari obavestili su sud da Simović ima stomačne tegobe i da često povraća.Zbog toga je sudsko veće naložilo da Simovića pregleda lekar internista sa VMA i da u roku od 30 dana obavesti sud da li je „zemunac“ sposoban da prati suđenje, a suđenje je odloženo za 5. oktobar.I Simovićev branilac Želimir Čabrilo tvrdi da „zemunac“ više nije isti čovek!- Izdržavanje zatvorske kazne od 35 godina zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića mnogo ga je promenilo. Vreme koristi da čita i da se obrazuje. Interesuju ga religija, istorija i filozofija. Poslednji put kad smo se videli, vodili smo filozofsku raspravu o pismima koja je Plinije Mlađi uputio caru Trojanu i o problemima hrišćanstva - rekao je Čabrilo.

Ubijeni Zoran Vukojević
Ubijeni Zoran Vukojević

Sud poziva mrtvog svedokaSudsko veće je juče kao svedoka pozvalo i Damira Selimovića.- Nemojte više pozivati Selimovića, on je ubijen još 2009. godine - objasnio je pripadnik Žandarmerije Saša Đajić i naveo da je Selimović bio pripadnik obezbeđenja ubijenog svedoka-saradnika Zorana Vukojevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track