DECA UMIRU OD DROGE, KRIMINALCI TUKU, UBIJAJU I TERORIŠU: Dva srpska grada u kandžama kriminalnih grupa! Građani mole državu da ih zaštiti
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

Alarmantno

DECA UMIRU OD DROGE, KRIMINALCI TUKU, UBIJAJU I TERORIŠU: Dva srpska grada u kandžama kriminalnih grupa! Građani mole državu da ih zaštiti

Crna Hronika -

Bezbednosna situacija u Kragujevcu i Aranđelovcu nikada nije bila gora, oba grada su u kandžama kriminalnih grupa, a droga i nasilje su na svakom koraku i tome se mora stati na put, tvrde sagovornici Kurira nakon tragičnih događaja u ovim gradovima.

Česti obračuni lokalnih bandi, pucnjave, ubistva, tuče i i stradanje mladih od narkotika punili su proteklih meseci stupce crne hronike vestima iz Kragujevca i Aranđelovca.

- U martu je isplivao snimak brutalnog napada u prepunom kafiću u Aranđelovcu. V. P (35) sumnjiči se da je sa još nekoliko prijatelja napao i pretukao sugrađane N. G (31) i S. R. (36). Naočigled brojnih gostiju, među kojima su bile i majke sa decom, u brutalnoj tuči potezao se i pištolj, koji je pao pored šanka. Ovaj događaj uznemirio je javnost - kaže naš izvor upućen u dešavanja u ova dva grada i dodaje:

- Početkom novembra usledio je novi šok za Aranđelovčane. Petnaestogodišnja devojčica preminula je nakon što je uzela tabletu ekstazija, a diler koji joj je prodao drogu je uhapšen. Nakon ove tragedije usledili su protesti građana koji žele da upozore na narko-bande koje haraju gradom.

U Kragujevcu se od maja dogodilo nekoliko incidenata, a građani najviše strahuju od dva kriminalna klana.

- Filip Kostić (26), fudbaler Hamburga i reprezentacije Srbije, i njegov brat napadnuti su u maju u jednom kragujevačkom noćnom klubu, kada je došla grupa mladica koja je poznata po nasilničkom ponašanju. Filipov brat (33) teško je povređen. Četvorica napadača su uhapšena, ali su nakon saslušanja puštena - priča naš sagovornik.

U junu je u Kragujevcu od predoziranja drogom preminula tinejdžerka Marija Marković (17), a prilikom hapšenja mladića (18) koji je bio sa njom, nađena je velika količina narkotika.

- Zapanjujuće je da se droga, od koje se predozirala devojka, u ogromnim količinama nalazila bukvalno ispred nosa inspektorima - ispričao je tada naš izvor.

Crna serija u ovom gradu nastavila se u septembru ubistvom MMA borca Radoša Joksimovića (27). Policija je uhapsila Aleksu M. (21) zbog sumnje da je sa motora upucao Radoša.

- Najverovatnije je reč o sukobu zavađenih grupa koje se bave obezbeđivanjem lokala - kaže naš izvor.

U oktobru je u stanu u Kragujevcu pronađena mrtva glumica Ivana Mlađović (30), Plejbojeva zečica i glumica serije "Selo gori, a baba se češlja", dok je njen verenik Miloš K. bio u besvesnom stanju. Sumnja se da su se Ivana i Miloš predozirali narkotikom, najverovatnije heroinom.

Građani u strahu Traže da ih MUP zaštiti

Prema rečima izvora Kurira, na području koje pokriva PU Kragujevac u proteklih šest meseci došlo je do eskalacije nasilja, zbog čega građani strahuju za bezbednost.

- Građani su pokrenuli peticiju, koja se potpisuje u centru Kragujevca, a kojom traže od vrha vlasti i MUP da ih zaštite. Stvorio se utisak da u bezbednosnim i policijskim strukturama Kragujevca nešto ne štima. Od juna je bila na snazi akcija "Nadzor i kontrola", koja je trebalo da da presek i analizu povezanosti osoba iz kriminogene sredine, a dobili smo najkrvaviji period na kragujevačkim ulicama. To govori da je policijsko-obaveštajni i analitički model delovanja, a koji je godinama davao pozitivne rezultate, ovog puta zatajio, dok je evidentno represivni metod samo stvorio veću napetost i razdražljivost u svim strukturama - kaže za Kurir visokopozicionirani pripadnik MUP i ističe "da je ovakva situacija nedopustiva i da vrh MUP mora pod hitno da nađe rešenje".

(Kurir.rs/D. J./Foto: Kurir/Printscreen Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja