POPIO BENZIN, POLIO SE PA ZAPALIO JER JE DOBIO OTKAZ! Preminuo Radiša Kozoder (20)! Otpustili ga zbog agresivnog ponašanja
Foto: Printscreen Facebook

tuga!

POPIO BENZIN, POLIO SE PA ZAPALIO JER JE DOBIO OTKAZ! Preminuo Radiša Kozoder (20)! Otpustili ga zbog agresivnog ponašanja

Crna Hronika -

Radiša Kozoder (20), koji se početkom oktobra zapalio naočigled svojih roditelja ispred pekare u kojoj je radio u Čačku, preminuo je na Vojno-medicinskoj akademiji, a napori lekara da mu presade kožu bili su, nažalost, bezuspešni. Nesrećni mladić na ovaj užasan potez odlučio se nakon što je dobio otkaz.

Dramatična scena odvila se tog 8. oktobra ispred jedne čačanske pekare kada je njihov bivši radnik, 20-godišnji Radiša Kozoder, pet dana nakon otkaza došao u krug preduzeća sa flašom benzina.

On je pretio da će se zapaliti jer je dobio otkaz koji su njegovi poslodavci obrazložili velikim brojem prijava Radišinih kolega na njegovo agresivno ponašanje.

Kozoder je, prema rečima očevidaca, oko 17.45 popio određenu količinu benzina držeći upaljač u jednoj ruci, a potom je ušetao u preduzeće, seo na stepenice ispred garderobe i polio se ostatkom zapaljive tečnosti.

Prisutni su odmah alarmirali hitne službe i policiju, a na lice mesta su ubrzo stigli i Radišini roditelji, inače radnici pekare u kojoj je radio i nesrećni mladić.

Uprkos naporima roditelja i svih prisutnih da ga zaustave u suludoj nameri, Kozoder se zapalio.

- Bilo je jezivo to gledati. Njegovi roditelji, Biljana i Slaviša Kozoder, koji rade u istoj pekari, molili su Radišu da to ne čini. Pretio je da mu niko ne prilazi. U jednom momentu je popio nekoliko gutljaja benzina, a potom se polio gorivom iz flaše. Onda je kresnuo upaljač i postao živa buktinja. Jedan policajac ga je gasio golim rukama... - ispričali su beogradskim medijima kasnije policajci koji su bili na licu mesta.

U tom metežu, policajac Boris B. koji je gasio vatru protivpožarnim aparatom i golim rukama, takođe je zadobio opekotine i on je zbog lakših telesnih povreda prevezen sa Radišom u bolnicu.

Radiša je primljen sa opekotinama koje su zahvatile 55 odsto njegove kože, a on je zbog ozbiljnosti povreda istog dana iz Opšte bolnice u Čačku prevezen u Beograd.

Gađao kolegu točkićem

O agresivnom i problematičnom ponašanju mladog Radiše govorile su i njegove kolege nakon incidenta. Prema njihovim rečima, ispada je bilo više, ali je poslednji u nizu, kada je točkićem kolica koja služe za prevoz robe gađao svog kolegu, bio presudan. Odmah nakon njega usledio je otkaz, koji će, ispostaviće se kasnije, biti koban po Radišu.

Prema navodima lokalnih medija, i Radišini raniji poslodavci su imali istih problema sa njim, a radni odnos je već prekidan iz istih razloga - agresivnog ponašanja.

Podlegao povredama na VMA

Lekari Vojno-medicinske akademije, ali i Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici u Beogradu, više od mesec dana borili su se za Radišin život. Pokušana je transplatacija kože, međutim bezuspešno. Mladić je podlegao povredama, a 15. novembra sahranjen je na lokalnom groblju u Trbušanima.

(Kurir.rs/Morava info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja