Najnovije vesti

POŽAREVLJANIN PAO NA GRADINI: Prevozio frižidere pa ih napunio sa 600 parfema, tašnicama, štiklicama!
Foto: Uprava Carina Srbije, Ilustracija

roba procenjena na više od 10.000 evra

POŽAREVLJANIN PAO NA GRADINI: Prevozio frižidere pa ih napunio sa 600 parfema, tašnicama, štiklicama!

Crna Hronika

GRADINA - Carinici su u dva slučaja na Gradini, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje parfema, garderobe, obuće i dodatne opreme za mobilne telefone, čija je vrednost procenjena na više od 10.000 evra.

 

U prvom slučaju je 21. novembra detaljno pregledan kamion domaćih registarskih oznaka, koji je iz Turske ka Beogradu prevozio frižidere, u čijem je tovarnom delu pored onoga što je uredno deklarisano, otkriveno i 50 vreća i kutija punih krijumčarene robe, saopštila je Uprava carina.

Kako se ispostavilo, vozač kamiona, 40-godišnji Požarevljanin je negde u okolini Sofije presekao carinsku sajlu, kako bi od nepoznatih ljudi, koji su ga prethodno pozvali telefonom, uzeo na prevoz do Srbije neprijavljenu robu.

 

Kako je sam napisao u izjavi, obećana mu je nadoknada od 500 evra, koja je trebalo da mu bude isplaćena po prelasku granice, odnosno, po primopredaji robe i obavljenom poslu.

 

U tovaru je otkriveno preko 600 parfema različitih poznatih brendova i nekoliko hiljada različitih odevnih predmeta, obuće i ženskih torbi. Među garderobom je najviše bilo muških i ženskih košulja, haljina, kompleta, trenerki, farmerica, dukserica, džempera i različitog veša.

 

U nekoliko kutija bili su spakovani punjači i slušalice za mobilne telefone.

Postoji sumnja da deo krijumčarene robe povređuje i pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki, jer na sebi ima njihove oznake.

Protiv vozača je pokrenut krivični postupak, a dalju istragu u ovom slučaju organizovanog krijumčarenja preuzela je policija.

 

Drugi slučaj se dogodio dan kasnije, kada je u kamionu novopazarksih registarskih oznaka, pored prijavljene robe iz Turske, namenjene uvozniku u Beogradu, pronađeno i više od 3.000 komada neprijavljene muške, ženske i dečje garderobe, veša i čarapa.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...