ŠOK U KIKINDSKOJ BOLNICI! PAO LEKAR ZBOG MITA: Prvo bi pregledao pacijente, a onda bi im tražio da mu daju OVU SUMU NOVCA!
Foto: Profimedia

krivična prijava

ŠOK U KIKINDSKOJ BOLNICI! PAO LEKAR ZBOG MITA: Prvo bi pregledao pacijente, a onda bi im tražio da mu daju OVU SUMU NOVCA!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D.J. (1964), lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Kikindi, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela primanje mita.

On se sumnjiči da je od aprila do septembra 2018. godine, u službenim prostorijama bolnice, u više navrata, preko posrednika iz Kikinde, zahtevao i primio poklon u novcu u iznosu od po 2.000 dinara po jednom izvršenom lekarskom pregledu pacijenata u ambulanti.

Protiv ovog posrednika i još četiri osobe sa područja Kikinda biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Osumnjičeni D. J. je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja