Najnovije vesti

JEZIVO UBISTVO U VALJEVSKOM ZATVORU: Maloletnik (17) slomljenu kašiku zario u vrat drugom zatvoreniku!
Foto: Profimedia

užas

JEZIVO UBISTVO U VALJEVSKOM ZATVORU: Maloletnik (17) slomljenu kašiku zario u vrat drugom zatvoreniku!

Crna Hronika

Osuđenik valjevskog Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike K. J. (17) iz Beograda, na mestu je usmrtio B. D. (83) iz Uba, tako što ga je slomljenom kašikom ubo u vrat.

Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedelje, u stacionaru zatvora, u kom su obojica bili na lečenju, a trojica osuđenika, koji su se takođe nalazili u sobi, ništa nisu primetili, jer su u to vreme spavali.

Pre dolaska na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu zbog teških krađa, nezvanično saznaju Novosti, K. J. bio je štićenik Doma za nezbrinutu decu "Moša Pijade" u Beogradu.

Inače, navodno je poznat po sklonosti ka samoubistvu i povređivanju osoba koje se nalaze u njegovoj blizini. S obzirom da nije bilo drugih motiva za ubistvo, nezvanično saznaju Novosti, da je sklonost ka povređivanju drugih verovatno uzrok nasumičnog napada na B. D. koji se, na žalost, završio smrću.

Uz to, K. J. je odrastao uz majku koja je bila saučesnik u ubistvu svog drugog sina, odnosno brata ovog maloletnog zatovrenika. Odrastao je u hraniteljskim porodicama. Od pre tri godine, boravio je u domu za nezbrinutu decu, jer nije imao roditeljsko staranje.

Istraga je u toku, a uprava Kazneno-popravnog zavoda u Valjevu o ubistvu je odmah obavestila policiju, nadležno tužilaštvo i sud, te porodicu nastradalog.

Osim maloletnih i mlađih punoletnih osuđenika, u ovoj ustanovi kazne izdržavaju i punoletni osuđeni do godinu dana zatvora, sa područja za koja su nadležni viši sudovi iz Valjeva i Užica. To je bio razlog zbog kog se B. D. nalazio u ovom zatvoru.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...