SVETLANA I DRAGAN ZOLNAJIĆ SAHRANJENI ODVOJENO: Deca sahranila majku na jednom, a oca na drugom groblju
Foto: N.H.

tuga

SVETLANA I DRAGAN ZOLNAJIĆ SAHRANJENI ODVOJENO: Deca sahranila majku na jednom, a oca na drugom groblju

Crna Hronika -

Supružnici Svetlana (47) i Dragan (54) Zolnaić iz Subotice sahranjeni su danas odvojeno, Svetlana na Bajskom groblju u 11 sati, a Dragan dva i po sata kasnije na groblju u Aleksandrovu. Veoma potreseno troje njihove dece, u bolu hodalo je prvo iza majčinog odra, a nešto kasnije su ispratili i oca na večni počinak.

foto: N.H.

Potresan plač dece, i majke Svetlanine, pre nego što je njen kovčeg sa telom spušten u grob, preplavio je sve ono što je porodica preživela prethodne dve sedmice, dok se tragalo za Svetlanom, od njenog nestanka 16. novembra, pa dok nije nađeno njeno beživotno telo.

foto: N.H.

Pretpostavlja se da je Svetlanu ubio suprug Dragan, a na poslednjem ispraćaju do grobnog mesta došlo je više stotina ljudi, njena deca, prijatelji, članovi porodice i mnogi poznanici. Neutešna deca nemo su stajala uz majčin kovčeg, nisu uspeli ni da se pozdrave sa njom, jer je nesrećna žena neočekivano preminula. Iako punoletni, u njihovim dečjim dušama, se mogao videti samo ogroman bol za majkom. Svi su uputili porodici saučešće rečima da što pre savladaju svoje traume i bol posle ove porodične tragedije.

Svetlanino telo je nađeno u šahti u voćnjaku, gde je navodno radio njen suprug Dragan, sa prostrelnom ranom na grudima, kako se još uvek nezvanično tvrdi. Pretpostavlja se da je Dragan pucao u svoju ženu, a Svetlanu je rodbina ispratila na poslednji počinak uz gitaru, harmoniku i kontrabas, što je praženo jecajima i oproštajnim govorom. Majka nije izdražala da kroz jauke kaže : “Kćeri moja, ostali smo te željni, čuvaću tvoje piliće!”.

foto: N.H.

Komšije šapatom govore da će Svetlanu pamtiti vedru i nasmejanu, a i Dragana su zajednički prijatelji ispratili do njegovog groba. Uprkos tragediji i smrti za koju se sumnjiči, kažu voleli su ih kao supružnike. Dragan Zolnajić je izvršio samoubistvo, pištoljem naneo sebi prostrelnu ranu od koje je preminuo u bolnici. Komšije kažu da su u šoku još uvek, jer je Dragan uvek bio nasmejan i uljudan, da su ih znali oboje kao dobre ljude, a šta je bilo između njih, da tako tragično završe, to ne znaju.

Na groblju u Aleksandrovu bio je veliki broj sportista, koji su Dragana koji je radio u sportskom klubu ispratili do grobnog mesta. Radnik JKP “Pogrebno” pročitao je govor, kojim se Draganova rodbina i porodica oprostila od njega a veliki broj ljudi na ispraćaju samo sleže ramenima i kažu da je to velika tragedija za porodicu i da im je teško da bilo šta kažu.

Da podsetimo, rezultati obdukcije tela supružnika još nisu saopšteni, istraga se nezvanično, vodi u pravcu porodičnog nasilja, zbog navodne ljubomore. Da li će motiv teške tragedije supružnici poneti sa sobom u grob, teško je reći, ali za sumnje u ubistvo i samoubistva nije bilo očevidaca, pa će to otežati i rasvetljavanje konačnog epiloga porodične tragedije.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja