Najnovije vesti

BADŽINOM SINU POTVRĐENA OPTUŽNICA: Čeka se početak suđenja za pljačku kuće Popovića
Foto: Ana Paunković, EPA

Treći osnovni sud u Beogradu

BADŽINOM SINU POTVRĐENA OPTUŽNICA: Čeka se početak suđenja za pljačku kuće Popovića

Crna Hronika

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Vojislava Stojčića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koja ga tereti da je u martu opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

 

Na rešenje suda kojim je potvrđena optužnica Stojičić i njegovi branioci mogu da ulože žalbu Apelacionom sudu. Nakon pravosnažnosti rešenja o potvrđivanju, sud će moći da zakaže i početak suđenja.

 

Stojičić je u pritvoru od hapšenja u avgustu ove godine zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela, rečeno je u tužilaštvu.

 

Tužilaštvo je u optužnici preložilo sudu da Stojičića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora. Stojičić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojičića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

 

Stojičić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

 

Potom se popeo na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

 

Stojičić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru. On je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković/Foto: EPA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...