Najnovije vesti

CARINICI OTVORILI MAGACIN, PA OSTALI U ČUDU: Našli od igle do lokomotive i sve bez potrebnih papira (FOTO)
Foto: Carina Srbije

nelegalna roba

CARINICI OTVORILI MAGACIN, PA OSTALI U ČUDU: Našli od igle do lokomotive i sve bez potrebnih papira (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su u centralnom magacinu jedne kurirske službe koji se nalazi u Beogradu, zaplenili raznu stranu robu bez dokaza o plaćenim carinskim dažbinama: sumnjivu markiranu garderobu, žensku obuću, ali i mobilne telefone, razne auto-rekvizite, zdravstvena pomagala i još mnogo čega drugog.

Akcija je sprovedena 3. i 4. decembra.

foto: Carina Srbije

U poslednjem prekršaju, kada su carinici preusmerili kombi ka centralnom magacinu u Beogradu radi detaljne provere, u kombiju kurirske službe beogradskih registarskih oznaka zaplenili su gotovo 400 pari ženskih zimskih cipela koje su dva pošiljaoca iz okoline Beograda pokušala su da pošalju na dve adrese u Vojvodini.

 

Dan ranije u istom kombiju pronađena je garderoba u čiju se autentičnost sumnja, i to skoro 140 pari trenerki, oko 60 dukserica i 8 majica koje nije dočekao primalac u Pančevu.

foto: Carina Srbije

Toga dana u još jednom kombiju iste kurisrske službe otkriven je i sporan tovar najraznovrsnije robe, među kojom je bilo skoro 70 mobilnih telefona, ali i njihovi punjači, slušalice za muziku i "blutut", gotovo 65 led sijalica, oko 40 bušilica, 35 smart kamera.

 

Takođe, zaplenjena su i medicinska pomagala bez ikakvog pokrića: skoro 20 masažera za vrat, 25 pojaseva za kičmu, magneti za zglobove i pomagalo protiv čukljeva, kao i rekviziti za higijenu: četke i uvijači za kosu, mašinice za šišanje, trimeri za nos i uši i rukavice za četkanje pasa, navodi se u saopštenju Uprave carina.

foto: Carina Srbije

Ista pošiljka je sadržala i 20 cerada za automobile, kao i druge opreme za vozila poput navigacija, radija, kamera i parking senzora.

 

Svoje mesto među takvom robom našli su i karaoke i portabl zvučnici, uređaji toki-voki, detektori metala, zatim glave tuša, slavine sa grejačem, "pametni" satovi, pa čak i virtuelne naočare.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...