Članica bande Pink Panter pobegla iz zatvora u Atini

spektakularno bekstvo

Članica bande Pink Panter pobegla iz zatvora u Atini

Crna Hronika -
Olivera Vasić Ćirković radila na farbanju ulaza u žensko krilo zatvora kada je uspela da utekne uz pomoć saradnika izvan zatvora

ATINA - Državljanka Srbije i bivša košarkašica Olivera Vasić Ćirković (43), zatvorena u Grčkoj zbog učešća u bandi pljačkaša zlatara "Pink Panter", pobegla je večeras iz atinskog zatvora Koridalos, javljaju grčki mediji.

Mediji prenose saznanja da je bivša reprezentativka radila na farbanju ulaza u žensko krilo zatvora kada je uspela uz pomoć saradnika izvan zatvora koji joj je donosio boju, da udarcem onesvesti čuvarku od koje je otela ključeve i pobegla. Bekstvo je, neposredno pre no što se dogodilo, dogovoreno mobilnim telefonom, naveo je jedan izvor iz zatvora. Zatvorska čuvarka je u bolnici, a odlukom ministra pravosuđa je odmah suspendovana.

Prema navodima grčke policije, Olivera Ćirković i jedan njen 36-godišnji prijatelj su falsifikovanim dokumentima iznajmljivali automobile koje je koristila banda "Pink Panter", a 2006. su osuđeni zbog pljačke zlatare na Kritu. Ćirkovićeva je bivša reprezentativka Jugoslavije i bivša košarkašica Crvene Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track