POSLEDNJI U CRNOM NIZU LIKVIDACIJA: Strica mu mu brutalno ubili, bratu razneli noge! Evo ko je Vladimir Roganović, ubijeni član ozloglašenog Kavačkog klana! (VIDEO)
Foto: Facebook

krimi prošlost

POSLEDNJI U CRNOM NIZU LIKVIDACIJA: Strica mu mu brutalno ubili, bratu razneli noge! Evo ko je Vladimir Roganović, ubijeni član ozloglašenog Kavačkog klana! (VIDEO)

Crna Hronika -

Novljanin Vladimir Roganović, koji je ubijen u Beču danas, bezbednosne službe označavale su kao člana kavačkog klana.

On je u Srbiji u maju 2017. osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dva krivična dela.

Roganović je u Crnu Goru tada prebačen avionom.

Crna Gora je za njim raspisala poternicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a trebalo je da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

Kao razlog za podnošenje zahteva da kaznu služi u Crnoj Gori Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS.

Njegov brat Duško Roganović teško je povređen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obe noge, ali je preživeo napad.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen. Roganović je svojevremeno bio hapšen zbog sumnje da je sinu Dušku i bratancu Vladi pomogao da se sakriju posle ubistva Marka Vesnića, a takođe je sumnjičen i za šverc 11 tona cigareta.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

Dojavio o bombi iz Beograda?!

Prema navodima optužnice, Roganović je u aprilu prošle godine sa mobilnog telefona iz Beograda pozvao Operativnokomunikacioni centar Uprave policije kada je rekao: “Postavio sam bombu u Bigl. Ubiću ga”.

Protekle godine diskoteka Bigl u Podgorici je više puta bila ispražnjena zbog dojava o lažnim bombama. Policija je rasvetlila samo jednu dojavu za koju je osumnjičen Novljanin Vladimir Roganović, prenosi Pobjeda.

Ubili vođu navijača?!

Braća Roganovići okarakterisani su kao vođe "kavačkog klana" a u žižu javnosti dospeli su 2009. godine nakon ubistva vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića. Obojica su, zajedno sa Draženom Čađenovićem koji im je bio saučesnik, bili u bekstvu, dok se nisu predali. Zbog ovog ubistva Duško Roganović osuđen je na 12 godina zatvora, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track