Tanja tuguje bez reči za sestrom dok voz prolazi...

KURIR NA MESTU NAJVEĆE TUGE, OVO JE NAJPOTRESNIJA SCENA IZ NIŠA: Ovaj karmin sam joj ja donela, ovo su Danijeline čizme... Došla sam izdaleka da mojoj ćerki proslavimo 18. rođendan, a sada sahranjujemo sestru (KURIR TV)

Crna Hronika -

NIŠ - Na mestu nesreće kape, šalovi, patike, razbacani upaljači, karmini, slušalice za telefon i mnoge druge uspomene na najveću pružnu tragediju koja se dogodila u istoriji Niša.

foto: M.S.

Rođena sestra poginule, takođe radnice suda Danijele Stanković, Tanja sva uplakana stoji pored pruge, plače.

1 / 24 Foto: M.S.

- Ovo je karmin koji sam joj donela iz inostranstva. I ovo su njene čizme. Teško mi je da govorim. Došle smo izdaleka da proslavimo 18. rođendan mojoj ćerki, a sada ćemo ići na sahranu. Sve smo zakazali za 27. decembar. Danijela se radovala osamnaestom rođendanu sestričine. Ova država ima para za sve, a za bezbednost na prugama nema - jedva govori ona.

Njena majka kaže da za ovu tragediju nema reči i da novca ima za milion nevažnih stvari, a da za jednu običnu rampu nema para.

Naime, jedna od najpotresnijih scena bez reči dogodila se danas 22. decembra pored pružnog prelaza gde je 21. decembra poginulo petoro Nišlija kada je voz prepolovio autobus "Niš ekspresa".

Tanji je tog kobnog jutra oko 7.30 poginula rođena sestra Danijela Stanković, radnica niškog suda i meštanka sela Čokot. U trenutku dok je prolazio teretni voz ona je kroz šapat govorila "sviraj, sviraj". U očima punih suza mogla se videti sva ta tuga i očaj za rođenom sestrom koja je jedna od pet nevinih žrtava nečije nepažnje.

foto: M.S.

U njenoj gestikulaciji pokazivala se patnja za nepovratnim, kao da je komunicirala sa pokojnom sestrom, kao da je odavala poslednji pozdrav pošto je očito da će duhovna veza između njih dve uvek postojati.

- Došli smo iz inostranstva da proslavimo 18. rođendan mojoj ćerki, a sada pripremamo sahranu. Proslava je bila zakazana za nekoliko dana, svi smo se radovali tome, Danijela obožava moju ćerku i ona se radovala tom slavlju punoletstva - kroz suze nam priča Tanja.

Ostavila je cveće, prepoznala karmin koji je kupila Danijeli. Doći će i po podne... Danijela Stanković će biti sutra sahranjena na lokalnom groblju.

(Kurir.rs/Video i tekst: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track