POTRESNA SCENA IZ KC NIŠ: Srednjoškolci čekaju vesti o drugu koji se bori za život! UPLAKANA DECA PROLAZE AGONIJU, neizvesnost i dalje traje!
Foto: M.S.

surovo

POTRESNA SCENA IZ KC NIŠ: Srednjoškolci čekaju vesti o drugu koji se bori za život! UPLAKANA DECA PROLAZE AGONIJU, neizvesnost i dalje traje!

Crna Hronika -

Rodbina i prijatelji povređenih u stravičnoj nesreći, koja se juče ujutru dogodila u Nišu proveli su juče čitav dan u Urgentnom centru. Školski drugovi povređenog srednjoškolca, koji je juče operisan ostali su satima u bolnici kako bi saznali ishod. Uplakani i nervozni, pokušavali su da saznaju nešto o stanju svojih drugova.

- Nervira nas ova neizvesnost, školski drug nam je povređen, neka nam neko kaže kako mu je. Malopre nam je doktorka rekla da odemo gore da pitamo, kažu nam da budemo strpljivi - rekao je jedan srednjoškolac, čiji je drug povređen.

Sa druge strane jedan stariji čovek nije prestajao da plače. Razgovarao je telefonom i zahvaljivao se na podršci.

- Šta da kažem, ne znam da li će preživeti - odmahno je rukom bez objašnjenja na koga misli.

Troje pacijena i dalje je životno ugroženo posle teške nesreće u Donjem Međurovu i nalaze se u teškom stanju, ali u toku noći nije došlo do pogrošanja, kaže prof. dr Zoran Radovanović director Kliničkog centra u Nišu.

Kako kaže, reč je o šesnaestogodišnjoj devočici koja je neurohirurški operisana zbog povrede centralnog nervnog sistema, ali i mladiću koji ima 16 godina sa povredama kičme i jednom muškarcu starom 31 godinu koji ima povrede abdomena.

Prema Radovanovićevim rečima, njihovo stanje se neprekidno prati.

Pod budnim nadzorom lekara su i ostalih 23 povređenih putnika, među kojima je 13 maloletnika, čije stanje je stabilno i nisu ugroženi.

U veštačkoj komi je i vozač autobusa koji ima povrede glave i grudnog koša.

Situacija u bolnici u Nišu od juče je tokom celog dana bila užasno napeta. Kada se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je voz na pola prepolovio autobus pun putnika i velikog broja đaka, povređeno je 27 osoba. Nažalost, petoro je preminulo, troje na licu mesta, dvoje na operacionom stolu. Od toga dvoje tinejdžera, šesnaestogodišnja Marijana Kocić i petnaestogodišnji Aleksa Dimitrijević.

U bolnicu su se sjatile porodice povređenih u jezivom sudaru. Među prvima stigli su i srednjoškolci škola "Neimar" i "Nikola Tesla". Došli su da provere kako su im školski drugovi. U suzama su napunili čekaonicu.

Suze, tuga, neverica, šok. Situacija u bolnici je tokom celog dana bila jako napeta.

Porodice su obaveštavane o stanjima najdražih. Pet porodica dobilo je najgore vesti. Jauci su se prolamali hodnicima. Drugovi stradalih plakali su, neki od tuge pesnicama udarali zidove. Šok. Krenuli su u školu, a tamo nikada nisu stigli...

"Ovo uliva nadu"

Velike gužve su u Zavodu za transfuziju krvi gde je od sinoć, nakon apela da je potreban krv svih krvnih grupa, oko četiri stotine Nišlija se odazvalo pozivu.

Dežurni lekar Predrag Đorđević kaže da je među njima veliki broj mladih što „uliva nadu“.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track