NEZNATNO BOLJE ZDRAVSTVENO STANJE POVREĐENIH U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD NIŠA: Vozač autobusa smrti isključen sa aparata za disanje, na intenzivnoj 9 pacijenata
Foto: M.S.

nastradalo petoro, više od 20 povređeno

NEZNATNO BOLJE ZDRAVSTVENO STANJE POVREĐENIH U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD NIŠA: Vozač autobusa smrti isključen sa aparata za disanje, na intenzivnoj 9 pacijenata

Crna Hronika -

Zdravstveno stanje troje najteže povređenih putnika u sudaru kod Donjeg Međurova je neznatno bolje, ali i dalje vrlo teško, rekao je direktor niške Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

"Devojčica (16) sa teškom povredom glave i muškarac (31) sa povredama karlice priključeni su na aparate za disanje. Devojčica je najteže povređena i nalazi se u veštački indukovanoj komi od petka kada je operisana", rekao je Janković.

On je kazao da je dečak (16) sa teškom povredom kičme u stabilnom stanju i svestan od samog prijema na Kliniku za anesteziju.

"Na intenzivnoj nezi imamo ukupno devet pacijenata, ali ćemo danas verovatno tri do četiri pacijenta prebaciti na hirurške klinike", izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, vozač autobusa isključen je sa aparata za disanje i dijagnostikom je utvrđeno da nema povrede opasne po život.

U Kliničkom centru u Nišu leči se 19 osoba povređenih u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova.

Nakon protesta meštana "Železnice Srbije" u ponedeljak su započele izgradnju rampe na prelazu kod tog sela. Rampa bi trebalo da bude postavljena za petnaestak dana.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track