STRAVIČNA SEKTA "KEFO ZOTE" Uglavnom su samostalci, ima ih u Obrenovcu! Zakolju životinju da bi PILI NJENU KRV ili je pospu po crnom kolaču!
Foto: Privatna Arhiva, Ilustracija

STRAVIČNA SEKTA "KEFO ZOTE" Uglavnom su samostalci, ima ih u Obrenovcu! Zakolju životinju da bi PILI NJENU KRV ili je pospu po crnom kolaču!

Crna Hronika -

Monstruozni snimak satanističkog rituala na kojem se vidi kako mladić kolje psa lutalicu, zgrozio je Srbiju.

Snimak se brzo proširio društvenim mrežama a policija. je uhapsila M. Đ. (21) i K. P. (34) pod sumnjom da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

O misterioznoj sekti "Kefo zote", čije ime muškarac ponavlja kao mantru dok ubija nevinu životinju, se ne zna skoro ništa, a stručnjaci napominju da su najverovatnije u pitanju takozvani "samostalci"

Kako navode, pripadnika ove destruktivne sektre u Obrenovcu.

- Ne znam koliko mi je ljudi pisalo od kako se sve to dogodilo. Jednu ženu su počinioci zvali na druženje, ali su bili izričiti u tome da povede i dete. Deca su mi se javila, jer su na njihovim školama pisali grafite. Tu na mestu gde su ubili Blekija su tri osnovne škole i jedan vrtić, stoga ako je trebalo neko da strada da bi oni bili uhapšeni, bolje Bleki nego neko dete. Bleki je heroj u celoj ovoj tužnoj priči - kaže J. B., žena koja je povremeno brinula o psu i hranila ga.

Članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. Stručni savetnik u Savetodavnom centru za sekte Janja Todorović rekla je za Kurir da nije čula za "Kefo zote", ali da u Srbiji postoje sekte koje zlostavljaju i ubijaju životinje u obredima.

- To niko nema pravo da radi, bez obzira na verska uverenja. To je morbidno, ružno i nedopustivo! Nehumano i prema ljudima i prema životinjama - kaže Janja Todorović.

Dimitrije Pastuović, osnivač Udruženja za zaštitu od sekti "Bedem" i autor više knjiga iz ove oblasti, navodi da se o "Kefo zote" malo zna jer su to "samostalci" koji su pod uticajem drugih sektaških organizacija i njihovih satanističkih obreda.

- Obred sektaša izgleda ovako: zakolju životinju da bi pili njenu krv ili je pospu po “crnom kolaču”, a onda izgovaraju “Oče naš” naopačke. Snimak od juče je više nego užasan, u pitanju je tipični primer satanizma i bojim se da ćemo u budućnosti tek imati takvih slučajeva. Opijati su sastavni deo ovakvih rituala, tako da su ih počinioci sigurno konzumirali. Sve je više samostalaca koji gledaju sektaške rituale putem društvenih mreža. Oni sada menjaju oblike i nisu poznati javnosti, ne moraju da budu deo neke veće i poznatije sektaške organizacije. Kontaktiraću stručnjake širom sveta da bismo videli da li neko zna nešto više o ovoj sekti - kaže Pastuović.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja