Najnovije vesti

STRAVIČAN KRAJ VLADANA DESPOTOVIĆA (33) Otac troje dece pao na glavu dok je krečio stan i poginuo!
Foto: Privatna Arhiva

tragedija

STRAVIČAN KRAJ VLADANA DESPOTOVIĆA (33) Otac troje dece pao na glavu dok je krečio stan i poginuo!

Crna Hronika

Vladan Despotović (33) izgubio je život kad je pao sa metar i po visine radeći u jednom stanu u austrijskoj prestonici. Od siline udarca preminuo je na mestu

Vladan Despotović (33) iz Kragujevca poginuo je u sredu po podne nakon što je pao sa skele na glavu dok je krečio stan u Beču.

Dalibor Despotović, brat nastradalog Vladana, kaže za Kurir da se tragedija kobnog dana u austrijskoj prestonici dogodila oko 16 časova.

Fatalne povrede

- Mala skela bila je postavljena u stanu na oko metar i po visine. Vladan je sa kolegama radio rigips na plafonu i u jednom trenutku je nezgodno pao i udario glavom u pod. Moj brat je od siline udarca na mestu ostao mrtav - rekao je kroz suze potreseni Dalibor.

Dalibor Despotović, brat poginulog Vladana
Dalibor Despotović, brat poginulog Vladanafoto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, za Vladanovu smrt prva je saznala njegova tašta, koja je tužnu i bolnu vest prenela Micanu Despotoviću, stricu i kumu nastradalog Kragujevčanina.

- Tašta je živela i radila u Austriji, a za tragediju je saznala tri sata nakon što se dogodila, oko 19 časova. Jadna žena nije imala srca i snage da nas pozove i saopšti nam užasnu vest, pa je kontaktirala s policijom u Kragujevcu i tražila Vladanovog strica i kuma Micana, koji je tamo zaposlen. Skrhan od bola, Mican je otišao svojoj kući, pokupio porodicu i došao kod nas. Tada su nam preneli šta se Vladanu dogodilo, izjavili nam saučešće, a potom smo svi briznuli u plač - priča Dalibor.

Kako kaže, njegov brat je u Austriju išao kako bi zaradio novac da prehrani porodicu i troje maloletne dece.

- S vremena na vreme je putovao i radio. Izdržavao je bolesne i nezaposlene roditelje, ali i suprugu Danku i njihovo troje dece. Mališani imaju četiri, osam i deset godina. Ovo je strašna tragedija... Zla sudbina i ništa više. Ostalo nam je samo da tugujemo za Vladanom, koji nas je zauvek napustio - jedva je izustio brat tragično nastradalog Despotovića.

Tata je na nebu

On dodaje da je najteži momenat usledio kada je deci saopštio da su ostala bez oca.

- Školski psiholog je predložio da deci kažemo istinu, što sam i uradio. Uhvatio sam ih za ruke, zagrlio i rekao im da je njihov tata otišao na nebo. Njihovu reakciju teško je objasniti rečima - grcao je u suzama Dalibor Despotović.

Komšije Bio je sjajan momak

Komšije porodice Despotović za poginulog Vladana imaju samo reči hvale. - Bio je sjajan momak i svakome je hteo da pomogne. Ne pamtimo da se s bilo kim posvađao. Igrao je fudbal u lokalnom klubu Seljak iz Malih Pčelica - priča meštanin ovog naselja.

(Kurir.rs/D.Stamenković - D.Ilić/Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...