NIŠLIJA SE BORI ZA ŽIVOT: Muškarac (40) povređen u jutrošnjem požaru kritično, lekari biju bitku MAJKA MU POGINULA (FOTO)
Foto: M.S., Privatna Arhiva, Printscreen Facebook

Klinički centar Niš

NIŠLIJA SE BORI ZA ŽIVOT: Muškarac (40) povređen u jutrošnjem požaru kritično, lekari biju bitku MAJKA MU POGINULA (FOTO)

Crna Hronika -

NIŠ - Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život Nišlije G.I. (40) teško povređenog u jutrošnjem požaru u stanu u Ulici Milana Rakića u kome je nastradala njegova majka V.I. (76).

1 / 13 Foto: M.S.

U Kliničkom centru u Nišu kazali su da je muškarac primljen sa teškim opekotinama lica i plućima punim gareža i dima. "Pacijent se nalazi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju. Zbog dima i gareži u plućima priključen je na aparat za disanje i njegovo stanje je veoma teško", rekli su u niškom Kliničkom centru.

Zasad nije poznat uzrok požara koji je zahvatio stan pokojne V.I. u potkrovlju zgrade u Ulici Milana Rakića u naselju Stara železnička kolonija. Policija je i dalje na terenu i obavlja uviđaj. Jedan broj stanara smatra da je požar izbio zbog toga što su G.I. i njegova majka za grejanje koristili kvarcnu grejalicu, međutim pojedini stanari tvrde da su oni koristili daljinsko grejanje na koji je cela zgrada priključena.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Požar koji se jutros dogodio treći je po redu u niškom naselju Stara železnička kolonija u poslednje tri i po godine.

foto: M.S.

U požaru koji je septembra 2016. godine zahvatio jednu od zgrada u tom naselju u potpunosti je izgorelo deset stanova, ali srećom niko nije nastradao.

Februara 2017. godine u tom istom naselju izgoreo je stan u potkrovlju i u njemu nije bilo žrtava zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca. Zgrade u naselju Stara železnička kolonija izgradjene su pre više od 50 godina za stanovanje radnika na železnici. Prvobitno su imale po dva i tri sprata, ali su u prethodnih desetak godina nadograđene sa po još dva i tri sprata.

(Kurir.rs/Beta/Foto: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja