Najnovije vesti

UŽAS U DOMU ZA DECU U SOMBORU: Četrnaestogodišnjak osumnjičen da je obljubio tri godine mlađeg dečaka
Foto: Profimedia

ZATEKAO IH VASPITAČ

UŽAS U DOMU ZA DECU U SOMBORU: Četrnaestogodišnjak osumnjičen da je obljubio tri godine mlađeg dečaka

Crna Hronika

U somborskom Domu za decu i omladinu ''Miroslav Mika Antić'' dogodio se strašan incident u kome se jedan četrnaestogodišnjak sumnjiči da je obljubio svog jedanaestogodišnjeg cimera.

Kako se saznaje njih je u krevetu tokom seksualnog odnosa zatekao vaspitač prilikom obilaska soba.

Iz izvora bliskog istrazi koja je u toku saznaje se da su ovaj incident nadležni u Domu prijavili policiji 18. januara koja je pokrenula opsežne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do tog slučaja.

"Stvar je vrlo delikatna. Dečaci su zatečeni u krevetu tokom seksa i vaspitač je odmah prijavio slučaj nadležnima. Jedanaestogodišnjak je odmah prebačen kod lekara koji je konstatovao lakše telesne povrede u vidu površinskog oštećenja anusa te je nakon ukazane pomoći pušten na kućno lečenje. Stariji dečak je napunio 14 godina i on sada po zakonu može da snosi sve krivične sankcije koje povlači ovaj slučaj ukoliko dokazi budu protiv njega i bude osumnjičen za obljubu deteta", kaže sagovornik.

U somborskom Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je da su zaprimili ovaj predmet te da se sa velikom pažnjom postupa u ovom slučaju kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se desio ovaj incident i kako bi se najpreciznije moglo kvalifikovati krivično delo ukoliko ga je bilo.

"Krivična prijava još nije podneta jer je čitav slučaj i dalje pod policijskom obradom. Još uvek nije jasno šta se zapravo dogodilo tako da ćemo tek nakon preciznih rezultata istrage i na osnovu iskaza stručnjaka moći da odlučimo da li će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku i kakva će ona biti. Slučaj je vrlo delikatan jer se radi o maloletnicima i to je sve što za sada mogu da kažem zato što postupak u takvim slučajevima nije javan", objasnio je viši javni tužilac Zoran Divjak.

(Kurir.rs/Blic, Z.Č.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...