MASOVNO HAPŠENJE ZBOG KORUPCIJE: U Lajkovcu palo sedam opštinara i jedan biznismen
Foto: Profimedia

borba protiv korupcije

MASOVNO HAPŠENJE ZBOG KORUPCIJE: U Lajkovcu palo sedam opštinara i jedan biznismen

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su osam osoba zbog sumnje u korupciju

MUP je saopštio da su uhapšeni su V. K. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem i G. B. (1975) predstavnik jedne građevinske autoprevozničke radnje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju!.

Uhapšeni su i LJ. N. (1967), odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javnu nabavku D. K. (1958.) , M. T. (1972), Ž. J. (1987) ,M. P. (1982) i B. P.(1989).

U saopštenju se izražava sumnja da je V.K. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G.B. uticao na LJ.N., a ona na ostale članove Komisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme prihvate skuplju ponudu građevinske autoprevozničke radnje.

Time je opština oštećena za 462.850 dinara.

Dodaje se da je su V.K. i G.B. osumnjičeni i zbog zloupotrebe službenog položaja u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal jer su se "neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća", a u nameri da posao dobije ista građevinsko autoprevoznička radnja, sa kojom je zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Kurir.rs/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja