POLICIJA JE PRE 17 GODINA NAŠLA TELO DEVOJKE ZAKOPANO U ŠUMI KOD ZAJEČARA, A SAD JE OTKRIVENO KO JE UBICA! Meštani su se prestravili kad su saznali ko je ubio Slavicu!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

izricanje presude 5. februara

POLICIJA JE PRE 17 GODINA NAŠLA TELO DEVOJKE ZAKOPANO U ŠUMI KOD ZAJEČARA, A SAD JE OTKRIVENO KO JE UBICA! Meštani su se prestravili kad su saznali ko je ubio Slavicu!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo je danas da se Predragu Džoniću (56), koji je optužen za teško ubistvo Slavice Manić u oktobru 2000. godine, izrekne kazna od 40 godina robije.

Smrt Slavice Manić bila je misterija punih 17 godina. Ona je ubijena udarcima kamenom u glavu, nakon čega je ubica njeno telo zakopao u šumi na zaječarskom brdu Kraljevica.

Džonić je, navodno, Manićku, koja je bila devojka njegovog brata, ubio jer ju je sumnjičio da mu je ona zapalila kuću.

Neverovatan rasplet surovog ubistva koje je pre 17 godina potreslo Zaječar uplašio je sve one koji nikad ne veruju da je ubica neko blizak u kojeg niko ne sumnja.

Do sada se nije moglo ni naslutiti ko bi i zašto ubio Slavicu Manić iz Zaječara dok Džonić nije rekao da je nesuđenoj snaji kamenom razbio glavu. Navodno, usmrtio je Slavicu jer je umislio da mu je ona zapalila kuću.

foto: Dado Đilas

Ubica sve do pre dve godine nije ni bio u Srbiji. On je živeo i radio u Italiji, a onda ga je tamošnja policija uhapsila i osudila za bludničenje nad decom.

Odslužio je zatvorsku kaznu, a potom su ga italijanske vlasti deportovale u matičnu zemlju.

Tada nastaje razrešenje zločina iz 2000. godine.

Istog momenta kada je kročio na tlo domovine, njegov DNK je poslat na proveru i poklopio se sa biološkim tragovima nađenim na mestu Kraljevica gde je pre 17 godina nađeno telo Slavice Manić.

Čim su se tragovi poklopili, Džoniću su ponovo stavljene lisice, a osumnjičen je za teško ubistvo. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru i priznao je zločin.

- Slavica Manić je bila devojka Džonićevog brata. Neposredno pre zločina Predrag Džonić je bio u Italiji. I dok je on bio u inostranstvu, izbio je požar u njegovoj kući. Predrag se vratio iz Italije i odmah optužio Slavicu da je ona odgovorna za vatrenu stihiju - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

foto: Dado Đilas

Predraga je progonila misao da je Slavica zapalila njegovu kuću, pa je odlučio da joj se osveti i ubije je.

Pretpostavka je da je to i učinio oktobra 2000. Usmrtio ju je brutalno, tako što joj je kamenom razbio glavu. Nesrećnu ženu je nekoliko puta udario i smrskao joj lobanju.

Da bi prikrio zločin, njeno telo je zakopao na kraju grada. Posle zločina otputovao je u Italiju.

- Slavičin otac je prijavio njen nestanak i posle skoro jednomesečne potrage, 6. novembra 2000. nađeno je njeno telo. Na telu su nađeni i biološki tragovi ubice, ali oni se nisu poklapali ni sa čijim otiscima iz okoline žrtve. U međuvremenu, tokom istrage, došlo se do saznanja da Predrag nije bio baš blagonaklon prema Slavici, te da ju je možda on ubio, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potkrepili sumnju - napominje naš izvor.

Osumnjičenom Džoniću u Zaječaru još živi otac, a u Italiji navodno ima suprugu i dete. U zemlji na Apeninskom poluostrvu, radio je kao recepcionar.

Izricanje presude je zakazano za 5. februar.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track