RADOMIR MARKOVIĆ IZNEO ZAVRŠNU REČ: Sudbina mi je određena, ali mi nismo ubice!
Foto: EPA, AP

SLUČAJ ĆURUVIJA

RADOMIR MARKOVIĆ IZNEO ZAVRŠNU REČ: Sudbina mi je određena, ali mi nismo ubice!

Crna Hronika -

Radomir Marković, bivši načelnik Državne bezbednosti, koji već služi kaznu od 40 godina zatvora, juče je u završnoj reči na kraju suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije rekao da porodica ubijenog novinara nikad neće saznati šta se dogodilo ukoliko sudsko veće donese osuđujuću presudu.

- Optužnica je neozbiljna, bez ikakvih dokaza. Moja jedina krivica je što sam tada bio načelnik, pa sam po komandnoj odgovornosti automatski, izgleda, kriv za sve. Ja pred ovim sudom ne branim sebe, nemam od čega da se branim. Branim čast pripadnika službe koji su časno i pošteno obavljali svoje zadatke, i u najgore vreme. Ja želim da se sazna istina. Meni je sudbina određena, jer sam već osuđen na 40 godina, ali ako biste doneli osuđujuću presudu, onemogućili biste porodici Ćuruvije da sazna istinu, što je cilj postupka - rekao je juče u završnoj reči Marković i naveo da su za sva ubistva iz perioda devedesetih pokušali da optuže Miloševića, ali da je on postao dežurni krivac za sve postupke. On je naveo i da su mu nuđene beneficije ukoliko pristane da svedoči, ali da na to nije mogao da pristane jer o ubistvu ne zna ništa.

- Jedini svedok očevidac, Branka Prpa, rekla nam je ko nije pucao u Slavka Ćuruviju, da joj se lik ubice dobro urezao i da on ne liči na Miroslava Kuraka - rekao je Marković.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto EPA AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja