DOKTORI ŠVERCOVALI LEKOVE I PARFEME NA GRADINI: Carinici našli švercovanu robu u dva automobila (FOTO)
Foto: Carina Srbije

sprečeno krijumčarenje

DOKTORI ŠVERCOVALI LEKOVE I PARFEME NA GRADINI: Carinici našli švercovanu robu u dva automobila (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom 30. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina, u dva pokušaja krijumčarenja, koji su otkriveni jedan za drugim, u automobilima dvojice doktora zaplenili više od 100 pakovanja lekova i 25 parfema, saopštila je Uprava carina Srbije.

"Najpre su u „golfu“ bugarskih registarskih oznaka kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji doktor iz Pirota carinski službenici pronašli 25 sakrivenih parfema u čiju se verodostojnost sumnja. Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku. Neposredno posle ovog, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja u „audiju“ niških registarskih oznaka, a zanimljivo je da je i u ovom slučaju akter bio doktor, inače 26-godišnji državljanin Srbije", piše u saopštenju.

foto: Carina Srbije

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da deklariše. Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila. Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke.

foto: Carina Srbije

"Detaljnom kontrolom carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih lekova sakrivenih u raznim fabričkim šupljinama (kod štop svetla, pored brisača, u filteru za vazduh), u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u putnoj torbi vozača", dodaje se u saopštenju.

foto: Carina Srbije

Reč je o preko 10 tabli kapsula citostatika i tableta namenjenih hormonskoj terapiji žena, više od 20 bočica sa kapima za oči, zatim za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba, kao i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni.

foto: Carina Srbije

Putnik, zaplenjena roba i automobil predati su u dalju nadležnost policije u Dimitrovgradu.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track