ISTRAGA STRAVIČNE SMRTI RADNIKA U BIBLIOTECI U BEOGRADU: Tužilaštvo utvrđuje ko je kriv za pogibiju na Vračaru
Foto: Kurir

DOKAZI

ISTRAGA STRAVIČNE SMRTI RADNIKA U BIBLIOTECI U BEOGRADU: Tužilaštvo utvrđuje ko je kriv za pogibiju na Vračaru

Crna Hronika -

Naloženo je sprovođenje dokaznih radnji protiv nepoznate osobe zbog sumnje da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti kada su 24. avgusta 2018. poginuli Darko Šukalo i Lazar Blagojević

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je izvođenje dokaznih radnji kako bi se utvrdilo da li je i ko odgovoran za nesreću u Narodnoj biblioteci u Beogradu, kada su tokom servisiranja sistema za gašenje požara nastradali vlasnik firme "Empeks" Darko Šukalo (50) i njegov zaposleni Lazar Blagojević (25).

Saslušavaju se svedoci

- Tužilaštvo je naložilo sprovođenje dokaznih radnji protiv nepoznate osobe zbog sumnje da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti. U okviru prikupljanja dokaza i istrage o tome šta se tačno dogodilo u Narodnoj biblioteci, trebalo bi da budu saslušani svedoci i obavljena veštačenja na osnovu kojih će biti poznato da li je bilo bezbednosnih propusta i ko je eventualno odgovoran za njih - objašnjava izvor Kurira.

Nesreća u kojoj su dvojica radnika nastradala dogodila se 24. avgusta prošle godine u depou Narodne biblioteke, u Skerlićevoj ulici u centru Beograda.

foto: Facebook

Iscurio gas

Prema nezvaničnim informacijama, pokojni Darko Šukalo i Lazar Blagojević kobnog dana došli su u redovnu proveru ispravnosti instalacija. Navodno, iz boca koje su bile u jednoj od prostorija iscurio je gas koji je prouzrokovao manju eksploziju, ali i trovanje dvojice radnika.

- Posle eksplozije, vrata prostorije u kojoj su bili su se zatvorila, a vazduh je automatski isisan, pa su se najverovatnije ugušili. Tragedija se dogodila u veoma skučenom prostoru kontrolne sobe - rekli su posle nesreće izvori iz istrage.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Kurir, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja