ŠKORIĆA ZATRPAO UGALJ: Rudar poginuo pred penziju
Foto: Dado Đilas

TRAGEDIJA

ŠKORIĆA ZATRPAO UGALJ: Rudar poginuo pred penziju

Crna Hronika -

Rudar Mile Škorić (52) iz Resavice poginuo je prekjuče u rudniku "Resavica" kod Despotovca, u kom je, kako saznajemo, radio skoro ceo radni vek. Kako saznajemo, nesrećni Škorić je kobnog dana radio u drugoj smeni, kada se na njega, dok je bio u jami, obrušila velika količina uglja.

Ugušio se

- Mile je radio na iskopavanju uglja i u jednom trenutku je to palo na njega. Ostao je zatrpan. Ugalj je pao oko 17 sati, a njegovo telo je izvučeno tek u 22.45 - kaže komšinica nastradalog Škorića. Ona kaže da su sve kolege dale svoj maksimum da pomognu Miletu, da ga što pre izvuku i spasu, ali nažalost, nisu uspeli u tome. Ni spasiocima, koji su bili angažovani, nije pošlo za rukom da ga brzo izvuku. Ugušio se pre nego što su do njega došli, bio je pod tim teretom više od pet sati. Tuga - kaže komšinica.

Vredan i pošten

Ona dodaje da je Mile bio pred penzijom i da je iza sebe ostavio suprugu Danu i njena dva sina iz prvog braka. - Godinama je radio u tom rudniku i trebalo je uskoro da ode u penziju. Umesto da uživa, jer se za života naradio, on je stradao - priča sagovornica i nastavlja: - Mile je pre braka s Danom živeo u samačkom hotelu. Znam da je posle ženidbe s njom podigao kredit i kupio im stan u kome su živeli. Mile je bio duša od čoveka, vredan i pošten. Mučio se i pošteno zarađivao, a kada nije bio u rudniku, nadničio je.

Inspekcija utvrdila Nesrećan slučaj Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je juče saučešće porodici nastradalog rudara, a istraga o ovom slučaju je u toku. - Inspekcija rada je već izlazila na teren, a pogibija rudara okarakterisana je kao nesrećni slučaj. Telo nastradalog Škorića preneto je na obdukciju - kaže naš izvor.

(Kurir.rs/J. R./foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track