TUGA! SAHRANJEN DEČAK PAVLE (9), KOJI JE NASTRADAO U POŽARU Pajo, bio si nam miljenik, a sada si naš bol i anđeo
Foto: Kurir

SRCE DA PUKNE

TUGA! SAHRANJEN DEČAK PAVLE (9), KOJI JE NASTRADAO U POŽARU Pajo, bio si nam miljenik, a sada si naš bol i anđeo

Crna Hronika -

Pavle Batak (9), koji je u ponedeljak izgoreo u požaru u štali u svom dvorištu u selu Ljukovu kod Inđije, sahranjen je juče na lokalnom groblju.

Mališana, koji je bio omiljen u selu, na večni počinak su, pored neutešnih roditelja Vase i Marijane, baka Mire, dede i ostale rodbine, ispratili i drugari iz škole. Opelo su održala tri sveštenika, a niko nije mogao da zadrži suze kada su Pavlovi drugari napravili špalir držeći po cvet u rukama dok su beli kovčeg s njegovim telom iznosili iz dvorišta.

- Joj, anđele moj, gde ćeš, sine... - odjekivao je selom majčin glas.

foto: Nemanja Nikolić

Potresnim govorom od Paje se oprostila njegova učiteljica. - Pajo, bio si naše dete, naš miljenik, a sada si naša bol - rekla je kroz suze učiteljica, koja je poželela da mališana u rajskom vrtu čuvaju anđeli.

U trenutku kada je kovčeg spuštan u raku, vrisak majke Marijane prolomio se grobljem.

foto: Nemanja Nikolić

- Pajo, sine! - viknula je nesrećna žena, a njene reči stopile su se s jecajima svih prisutnih.

Bol koja lomi i najjače slomila je i Pajinog oca Vasu. Trudio se koliko može da dete isprati dostojanstveno, ali nije mogao da sakrije suze koje su mu se slivale niz lice.

Dečak je, podsetimo, bio učenik trećeg razreda, a nastradao je tokom igre s dvojicom mlađe braće i drugom. Dečaci su kod sebe imali šibice i upaljač i u jednom trenutku su zapalili seno u štali. Pavlova braća i drug uspeli su da pobegnu, ali on, nažalost, nije uspeo.

(Kurir.rs/J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track