MISTERIOZNA BANDA SA HAITIJA SNIMLJENA U AVIONU, A MEĐU NJIMA 2 SRBINA!? Danilo i ekipa se smejali dok su ih sa lisicama skidali sa leta! (VIDEO)
Foto: Twitter printscreen

reporter sve snimio

MISTERIOZNA BANDA SA HAITIJA SNIMLJENA U AVIONU, A MEĐU NJIMA 2 SRBINA!? Danilo i ekipa se smejali dok su ih sa lisicama skidali sa leta! (VIDEO)

Crna Hronika -

Grupa od sedam muškaraca koja je uhapšena na Haitiju zbog posedovanja arsenala oružja, vraćena je u Ameriku, dok je jedan Haićanin koji je bio među uhapšenima zadržan u svojoj zemlji. Ovo dokazuje video snimak koji je napravio jedan od putnika aviona kojim su se uhapšeni vraćali u SAD.

Američki i haićanski zvaničnici javili su da su muškarci napustili Port-au-Prince, glavni grad Haitija juče popodne. Kako prenosi portal "Voanews", još uvek nije poznato šta se uhapšenoj grupi stavlja na teret.

Isti portal objavio je i da se među uhapšenim mladićima nalaze dva Srbina, a ne jedan kako se najpre mislilo. Osim Danila Bajagića, ovaj portal prenosi da je Vlad Janković takođe srpskog porekla, a ne ruskog, kako je prvo objavljeno. Njih dvojica su takođe bili u avionu koji je uhapšene prevozio u Ameriku.

Njihov odlazak sa Haitija, odnosno izlazak iz aviona, svojim telefonom je zabeležio jedan haićanski reporter pa sve to podelio na svom Tviter nalogu. O samom boravku pritvorenika u istom avionu, govorilo se među putnicima, ali, kaže, niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da su to baš oni.

- Sve dok avion nije sleteo a oni izvedeni ranije sa lisicama na rukama, niko nije mogao da tvrdi da su to oni. Sada kada ste svi videli video moram da kažem da su oni vrlo opušteno izgledali po ulasku u avion, da ništa nije bilo upadljivo, ali sam video da nose lisice na rukama - napisao je Carel Pedre, dodajući da se jedan od njih čak i osmehivao kada je napuštao avion.

Reporter je još napisao da sada kada su u rukama američkih vlasti, sigurno je da će ceo slučaj biti daleko transparentniji, te da ćemo konačno saznati o čemu se u ovom slučaju radi.

Podsećanja radi, osmorka je uhapšena kada su ih haićanski policajci zaustavili zbog toga što na njihova dva vozila nije bilo registarskih oznaka. Nakon kratke provere utvrđeno je da kod sebe imaju arsenal oružja.

Niko od njih želeo da razgovara sa tamošnjom policijom, a ćutali su i kasnije u pritvoru. Ni Stejt department koji se oglasio dan kasnije nije precizirao o čemu se tačno radi i zašto su muškarci uhapšeni. Kod njih su pronađene automatske puške, pištolji, dronovi i satelitski telefoni, a jedan od automobila u kojima su se nalazili pripada savetniku predsednika Haitija.

Inače, uhapšene mladiće je predsednik Haitija Jovenel Moise izjavio je juče da su uhapšeni mladići "teroristi" i da će u najkraćem roku biti objavljeno koja je svrha njihovog boravka na Haitiju.

Kurir.rs/VOA,Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track